Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2018 17:50 - Най-лошото и най-опасното в Русия...
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6752 Коментари: 115 Гласове:
35


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
АБСОЛЮТНО "COPY-PASTE"
НЕЩО, КОЕТО НИКОГА НЕ СЪМ ПРАВИЛ, НО ПРОСТО НЯМА КАКВО ДА СЕ ДОБАВИ ПОВЕЧЕ!
image

На 94 години почина Ричард Пайпс (11 юли 1923 – 18 май 2018) – най-добрият съветолог на Запада в средата на 70-те, шеф на департамента за Източна Европа в Съвета за национална безопасност на САЩ. Предлагаме ви една от неговите безсмъртни статии, посветена на Русия

Ричард Пайпс

Ние, чужденците в Русия, имаме своите предимства ­– може да виждаме малко по-различно нещата, които се случват в нея, но пък забелязваме онова, което самите руснаци не виждат. Аз изучавам Русия от 1946 година и през цялото време съм наблюдавал развитието на комунистическия режим като историк. И не вярвам на теорията на Солженицин, който смята, че съветската история е започнала през 1917 година. Между царския и съветския режим има много общи неща. Русия е консервативна страна и някои неща в нея се променят много бързо, други ­ никога. Надявам се, че моите критични бележки ще бъдат възприети не като атака, а като полезна критика, която може да бъде използвана.

Най-лошото и най-опасното в Русия е постоянното акцентиране на факта, че е велика държава.

Произтичащите от това действия я отвличат от истински сериозните проблеми, които тя трябва да решава сега. Идеята за великодържавност я тласка към конфронтация със страните, с които е необходимо да си сътрудничи, и то преди всичко със западните страни.

Разбира се, чувството за великодържавност се основава на редица фактори, сред които и огромната територия, и особеното геополитическо положение, и не на последно място –­ военната мощ. Нито един от тия фактори обаче в действителност не прави от страната велика държава. Огромната територия, особено в съвременните условия, няма кой знае какво значение. По-голямата част от руската територия не е населена и няма никаква възможност да бъде заселена. Днес най-богати са малките страни ­като Швейцария и Холандия. Великата държава ­ е страна, чието население е в състояние да използва ресурсите и знанията си за благото на обществото. Когато преди 50 години беше създаден Израел, арабите сметнаха, че могат да го унищожат, защото разполагат с много по-голяма територия и население. Но Израел се оказа страна със силен етнически характер, привързаност към ционизма и развитието на науката, и побеждаваше арабските армии.

В Русия военната мощ се градеше на бедна икономическа основа.

Тя струваше твърде скъпо на обществото; заради нея Русия пожертва онова, което е действително ценно и важно: ­ икономическата и културната инфраструктура. За военни цели се харчеха парите, които трябваше да се изразходват за образование, здравеопазване и т. н. По времето на Петър Велики до 90 % от националния бюджет на Русия е отивал за поддържане на армията. В Съветския съюз в края на съветския период 25­30 % от бюджета отиваха за военни нужди. Режимът не издържа такава огромна тежест и рухна.

Русия традиционно е отделяла огромно внимание на своята мощ, особено след като се сдоби с ядрено оръжие, с помощта на което можеше да тероризира целия свят. Днес практически е невъзможно руското ядрено оръжие да се използва в бой, така че тази военна мощ вече не значи почти нищо. Почти нищо днес не значи и числеността на армията. Русия успя да спечели Втората световна война, защото пожертва хората си, без дори да се замисли. Колко души загуби тя във войната с Германия ­– това е нещо нечовешко! Но на руското правителство му беше все едно.

Всъщност Русия днес не е голяма държава. Съществуват факти, които илюстрират това. Според някои изчисления брутният национален продукт на Русия през 1999 година представлява някъде около 100 милиарда долара. Възможно е това да е недооценка. Но дори тази цифра да е 200 или 250 милиарда, тя пак е твърде малка. За сравнение капитализацията на една от най-големите корпорации на САЩ ­- ОРМА, ­ е 226 милиарда. Оборотът на Московската фондова борса преди падането на акциите през август беше 105 милиона долара. Това е съпоставимо с триминутния оборот на Нюйоркската борса, което е ужасяващо странно за която и да е страна.

При такава бедност Русия не може да бъде велика държава,

тя само може да си придава вид на такава. Русия значително зависи от чуждестранните инвестиции и заеми. А след пресрочването на платежите през 1998 година чуждестранният капитал няма скоро да дойде тук. На Запад смятат, че Русия действително е много бедна страна, неподходяща за инвестиции, със слаба финансова система.

Русия може да си завоюва статуса на велика държава само след като приведе в ред собствения си дом и се откаже от имперските си амбиции. Макар духът на Петър Първи все още да витае в нея, тя вече не е империя.

Руската империя притежава уникални черти и се отличава от великите империи на Запада. Когато през XVI век започна Западната имперска експанзия, когато беше открит Новият свят, когато към Индийски океан се насочиха експедиции, в европейските страни вече се беше оформило разбирането за техния национален интерес. Британия вече беше Британия, Холандия –­ Холандия, Португалия –­ Португалия… Колониите бяха отделени от метрополиите с океани. По географски причини обаче в Русия развитието на империята и развитието на националната държава се осъществяваха по друг начин. След като Иван IV завоюва Казан, Астрахан и т. н., започва да се гради многонационална държава, при която руските колонии граничат с Русия. За разлика от Запада, където е съществувало разбирането какво е метрополия и какво ­– колония, в Русия такова разбиране няма. Метрополията и колониите били нещо смесено. Тук е мястото да отбележим, че през 50-те и 60-те години в Русия можеха да се чуят гласове, според които тя изобщо не била империя, а руснаците живеели на своята историческа територия, населена с различни националности. Тази нагласа у тях съществува и днес.

И още ­ за руския национализъм. Разбира се, там, където настъпва демокрацията, възниква разговор за националното самосъзнание, за националната държава. Но национализмът има два варианта: той може да бъде ексклузивен и инклузивен. Ексклузивен означава, че ние, членовете на тази етническа група, изключваме всички останали от своя кръг и ги гледаме отвисоко. Това е такъв вид национализъм, който води до ксенофобия, шовинизъм. А включващият, инклузивният национализъм (той може да бъде назован още патриотизъм) представлява гордостта от своята общност, от съзнанието, че работите за нейно благо. Мисля, че

руският национализъм е главно ексклузивен, национализъм, който изключва всичко чуждо и води до ксенофобия.

С примери от тоя род в Русия човек постоянно се сблъсква и те продължават да са вследствие на сталинския режим, когато руската национална гордост се трансформираше в ксенофобия, без хората да си дават сметка, че това не е патриотизъм. И аз не знам как може да се справим с подобен проблем, освен обединявайки усилията на интелигенцията и интелектуалците. Защото така наречената руска гордост се крепи на омразата към другите. Трябва да се откажем от това наследство на комунизма, да отсечем дълбоките му корени. Погледнете, който и да дойде на власт в Русия,­ остават все същите символи от времето на царизма: двуглав орел, знаме… Много градове и улици са преименувани, но много носят старите названия ­ “Ленински проспект”, “Октомврийски площад” – със съответния паметник и т. н. Петербург бе преименуван, но Ленинградска област си остана. Докато не се премахнат символите на стария режим, хората няма да имат ясни представи и няма да постигнат нищо положително.

Комунизмът беше разрушителен период; вековете, през които се е създавало гражданското общество, бяха, така да се каже, отменени. Всички обществени връзки се движеха по вертикалата. Всъщност това обяснява защо се разпадна самата комунистическа партия… По същия начин, когато през 1917 година царят се отрече от престола, страната се разпадна. Това е невъзможно за една демократична държава, където съществуват здрави хоризонтални връзки и смяната на определено правителство не води до разпадане на страната, нито се налага да се започва отначало.

На мен ми се струва, че най-важна за Русия е задачата да се изгради здрава съдебна система. Днес в Русия не функционира нормална съдебна система. Ако някой вземе пари от някого на заем и подпише съответния документ, но не си изплаща дълговете си, вие не можете да се обърнете към съда, както го правят даже в азиатските страни, а се обръщате към мафиотските структури. Правителството също действа не по закона. Инвестициите не се охраняват.

Създава се климат, в който не може да има социално единство. Доверието между гражданите и правителството е нищожно, ниско е също така и нивото на доверие между самите граждани. На практика се оказва, че всеки е сам за себе си. А едновременно с това се очаква правителството да защитава интересите на народа ­ нещо, което днес в Русия не може да се случи!

Днес в Русия не само че няма никакъв консенсус сред действащите политици, ами и съгласие дори относно благото и бъдещето не съществува. Огромното количество партии и унии обслужват главно егоистичните стремежи на своите лидери. Такива партии не са конкуренти, а врагове един за друг. На Запад партиите се конкурират, те не са врагове.

Разбирам, че не винаги е приятно да чуеш такива неща от чужденец. Но аз имам предвид не миналото и не днешния ден, а бъдещето.

А днес в Русия, където всеки, както и преди, обича да критикува другите, за ­ бъдещето, уви, се грижат твърде малко.

Помня как се потресох, като прочетох, че според две трети от руснаците САЩ оказвали икономическа помощ на Русия, за да я погубят. Тази идея няма нищо общо с истината. САЩ, както и всяка страна, преследва своите интереси. Но има огромна разлика между дългосрочни и краткосрочни интереси. Под влияние на своя исторически опит Русия все още продължава да мисли в петилетки, на кратки периоди. Докато ние ­ в много по-далечна перспектива. Когато свърши Втората световна война, ние според плана “Маршал” започнахме да помагаме на Европа. И създадохме в нея свои конкуренти. Европа днес е нашият главен конкурент. Така че нито искаме да унищожим Русия, нито да я експлоатираме. Напротив, нека и тя в резултат от нашата помощ да ни стане конкурент. За съжаление обаче тя все още е в плен на илюзиите за велика държава. Единственият враг на Русия са самите руснаци. Надявам се да го разберат и поемат в посоката към утрешния разцвет на страната си, без да упрекват другите, че нищо не са направили за тях. И пред бутилката водка да предпочитат разумните действия…


Превод: Росица Цветанова
Публикувано в ЛИБЕРТАРИУМ. 19 май 2018 г.
https://libertarium.net/russia-pips/





Тагове:   ричард пайпс,


Гласувай:
39



1. starforlife - Текстът на руски на песента на една от най-любимите ми изпълнителки въобще.
27.05.2018 17:51
Бой на рассвете, солнце и дым.
Мало кто знает, что же будет с ним.
Что будет завтра в юных умах —
У кого-то надежда, у кого-то страх.

Ветви калин наклонились,
Мама, кому ж мы молились?
Сколько ещё заберет она
Твоих детей, не твоя война?

Стали родителями дочери и сыновья,
Цветные видели сны — ты и я.
И целовали руки той лжи,
За тихие ночи отдали дни.

Ветви калин наклонились,
Мама, кому ж мы молились?
Сколько ещё заберет она
Твоих детей, не твоя война?

Так хорошо было там и тогда.
Там, где без пота, там не пала слеза.
Только не было в том цели —
Я так не могу, а ты сможешь ли?

Ветви калин наклонились,
Мама, не тем мы молились.
Сколько ещё заберет она
Твоих детей, не твоя война?

Ветви калин наклонились,
Мама, кому ж мы молились?
Сколько ещё заберет она
Твоих детей, не твоя война?

Сколько ещё заберет она
Твоих детей...
цитирай
2. starforlife - И много моля БЕЗ ПРОСТОВАТИ ИЗЦЕПКИ!
27.05.2018 17:56
Имайте Уважението на истински анализатор, изучавал включително на място Русия в продължение на повече от две трети от живота си и признат в цял свят за най-добре познаващия страната капацитет, а не на бозявите си мозъчни клетки и... какие нибут предрассудки.
цитирай
3. анонимен - Веднага
27.05.2018 18:13
слагам плюсче за статията!
Ето, това е истински анализ - всеки, който е поне малко честен пред себе си, би признал, че написаното е истина.
цитирай
4. vaquero - starforlife,
27.05.2018 18:15
Чак пък безсмъртна статия? Безсмъртна за либертарианците - врагове на Русия.
"Идеята за великодържавност я тласка към конфронтация със страните, с които е необходимо да си сътрудничи, и то преди всичко със западните страни." - Да си "сътрудничи" само в изгода на САЩ и ЕС, както те процедират и с всички оставали държави. След като Русия не може да бъде разграбвана, тя е лоша. Твърде елементарно, но те краварите не са по дълбоките анализи.
"Комунизмът беше разрушителен период; вековете, през които се е създавало гражданското общество, бяха, така да се каже, отменени." - Ха-ха-ха! Преди ВОСР в Руската империя имало гражданско общество?
Наплевателска статия!
цитирай
5. starforlife - ~ 4. vaquero
27.05.2018 18:18
Градски,
какво от молбата ми да не се говорят глупости не разбра?
В статията си пише и аз съм напълно съгласен с това: На Русия врагове са самите руснаци.
Като всеки комплексиран "организъм" - Русия не може без врагове.

Хайде стига с тези комунистически простотии, ако обичаш.
Ще повторя сказка, която не съм измислил аз, а самите руснаци:
"ХУБАВО Е НЕ ТАМ, КЪДЕТО НИ НЯМА, А ТАМ, КЪДЕТО НЕ СМЕ СТЪПВАЛИ!"
цитирай
6. elinora - Руският народ е велик народ! Всеки, който твърди обратното е луд.
27.05.2018 18:47
"Тъжно и весело е в тихата лятна нощ, сред мълчаливата гора, да слушаш руска песен. Тук и копнежът е безкраен, безнадежден, тук и силата е непобедима, тук е и печалният печат на съдбата, тук също е желязното предопределение, едно от основните начала на нашата национална идентичност, чрез която може да се обясни много от онова, което изглежда необяснимо в руския живот."

– Алексей К. Толстой
цитирай
7. starforlife - ~ 6. elinora
27.05.2018 18:57
Виж сега...
Всеки народ заслужава уважение.
Но не всеки народ е велик и особено пък за доказателства да се третират пристрастията на самите негови чада.
По същата логика мога да ти цитирам Убамго Гуадо с поезията му и да твърдя, че племето гищтуро е велик народ, живеейки в сламени колиби и при нужда ядейки възрастните си майки и бащи.

Велик си тогава, когато другите те признават за такъв.
А случаят не е баш такъв.
При все, че аз подчертах, че визирам не самия руски народ, а управляващанта му върхушка.
Но пък от друга страна народът е глупав, че ги търпи.
(почти като нас)

ПС: Толстой пише от позицията на единицата в обществото.
Как ще принизиш като по-малко меродавни думите от народопсихологията, синтезирали мисълта, която по-горе цитирах?
Повтарям я:
"ХУБАВО Е НЕ ТАМ, КЪДЕТО НИ НЯМА, А ТАМ, КЪДЕТО НЕ СМЕ СТЪПВАЛИ!"

А и честно да ти кажа: Дреме ми какъв народ е руския - мъжкарски или джендърски.
Интересува ме какъв народ сме ние.
И ето ти неоспорим факт: НЯМА РУСКИ БЛОГ ИЛИ ФОРУМ, В КОЙТО ДА ИМА И 1/10000 ОТ ЛЬОЛЬОВЦИТЕ, КОИТО ДА СЕ ЗАСТЪПВАТ И СЛАВЯТ НАС, БЪЛГАРИТЕ!
ПРОСТО НЯМА!
Нещо да кажеш по въпроса?
цитирай
8. troina - И пред бутилката водка да предпочитат разумните действия…
27.05.2018 18:59
Така че нито искаме да унищожим Русия, нито да я експлоатираме. Напротив, нека и тя в резултат от нашата помощ да ни стане конкурент. За съжаление обаче тя все още е в плен на илюзиите за велика държава. Единственият враг на Русия са самите руснаци. Надявам се да го разберат и поемат в посоката към утрешния разцвет на страната си, без да упрекват другите, че нищо не са направили за тях. И пред бутилката водка да предпочитат разумните действия…

цитирай
9. troina - 6. elinora - Руският народ е велик народ! Всеки, който твърди обратното е луд
27.05.2018 19:00
Елинора освен Към
водката тези хора залитат
към крайно емоционални състояние....
като такова регистрирам в момента и твоето
присъствие тук….което меко казано ме изненадва
цитирай
10. vaquero - До 5. starforlife
27.05.2018 19:03
А защо трябва да вярвам безрезервно? Имам глава, за разлика от либертарианците.
цитирай
11. starforlife - ~ 10. vaquero
27.05.2018 19:12
Ами много просто, Градски!
Защото:
- Няма руски учен, който да не желае да емигрира на запад и твори Наука и Времето безмилостно показва, че това постоянно се случва. В същото време - няма обратен процес, ама ни най-малко.
- Няма трезвен руснак, който да не предпочете, ако може или не го е страх, да емигрира на запад. В същото време - няма обратен процес, ама ни най-малко.
- Няма отроче на руски олигарх или политик, което да не е учило, учи и остава да живее на запад. Имаше един списък с имена. Стотици имена. В същото време - няма обратен процес, ама ни най-малко.
- Няма руснак, който да избере 1-10-30 рубли пред 1 долар (примерно). В същото време - няма обратен процес, ама ни най-малко.
...

Огледай се... Ослушай се...
И ми цитирай едно руско нещо в бита около теб, което в момента облекчава живота ти.
След това си представи, че детето ти е било на борда на онзи "Боинг" и са ти го "доставили" на прачета и оправдай руския "Бук", че го е свалил, че чак го и хвали, че е доказал ефективността си.

Колко пъти си бил в Русия?
цитирай
12. kolevn38 - Страхотна статия, заслужава си човек а я прочете!
27.05.2018 19:21
Жалко, че тези силни думи не могат да пробият бетонните тикви на нашите червени другари - те си знаят едно и отдавна са зациклили на тази пътечка - от Русия по убава нема, а от Путин по велик - ептен. Да, ама не - животът и опитът показват друго - колос с глинени крака и един смешен и безпомощен джуджанко в камбанарията.
цитирай
13. cortana - :) :) :)
27.05.2018 19:24
Аз пък се включвам за минута колкото да издразня някои кофичковци, че ще пратя постинга при онзи на ВВ. :) :)))
Защо да е осъдително?
Да не би Кофичко на кака да го може по-добре от мен и има повече право?
Или постинга на ВВ да не би да е по-смислен?
цитирай
14. cortana - Именно затова ще я ритна. :)
27.05.2018 19:26
kolevn38 написа:
Страхотна статия, заслужава си човек а я прочете!

Не, за да 'и повярват, а да я прочетат повече хора. :)
цитирай
15. elinora - Знаеш ли, Жорж,
27.05.2018 19:33
ние сме държава и народ-джудже, в сравнения с Русия и русите. От какъв зор те трябва да ни славят и почитат? Ние самите се САМОИЗЯЖДАМЕ, пък и не ни останаха много поводи за национална гордост.Обаче, съгласи се , че колкото и да сме жалки и малки и ние имаме нужда да се възхищаваме от нещо голямо и велико и по-добро от нас. В моят случай - от Русия, в твоят - не знам, най-вероятно от Америка. Хора разни...
цитирай
16. merlin68 - За пореден път забелязвам, че много ...
27.05.2018 19:41
За пореден път забелязвам, че много обичаш да се излагаш. Защо не се занимаваш с това което умееш, като да правиш гифчета, а си тръгнал да се занимаваш с нещо от което нямаш и понятие?
А когато нямаш понятие от нещо, наистина е по-добре да ползваш "COPY-PASTE", но това въобще не е гаранция, че няма да се изложиш.
Копирал си както казва Пискова "истински анализ" ... от 1999г. Ако на теб и Пискова не ви е известно, сега сме 2018г. и империята която се конфронтира с цял свят не е Русия, а САЩ.
Но дори за 1999г. този анализ е напълно неадекватен. Единственото кото може да се разбере от него е, защо Запада винаги яде бой когато реши да завземе супер слабата Русия.
Нивото ти е отчайващо, но аз твоето ниво го знам. По-интересно ми беше да прочета поразително неадекватния коментар на една българска журналистка, кореспондет на национална медия в Брюксел (разбира се плюсчето й може и да е дежурно, без прочит:)
цитирай
17. starforlife - ЕТО ЗАРАДИ ТОВА РОБСКО МИСЛЕНЕ НЯМА ДА НИ БЪДЕ! И СРАМ ЗА ТЕБ, АКО НАИСТИНА СИ УЧИТЕЛКА И ТО ДЕЙСТВАЩА!
27.05.2018 19:48
elinora написа:
ние сме държава и народ-джудже, в сравнения с Русия и русите. От какъв зор те трябва да ни славят и почитат? Ние самите се САМОИЗЯЖДАМЕ, пък и не ни останаха много поводи за национална гордост.Обаче, съгласи се , че колкото и да сме жалки и малки и ние имаме нужда да се възхищаваме от нещо голямо и велико и по-добро от нас. В моят случай - от Русия, в твоят - не знам, най-вероятно от Америка. Хора разни...

Тези, от които аз се възхищавам ме приемат за равен!
Финландецът ми дава заплата, която дава и на своя служител там.
Посочи ми една руска компания, която още с постъпването на работа в структурата й, ти дава акции в компанията? Само една.
Защото аз мога да ти посоча около 200 български девелопъри, мои Колеги, които имат дял в компанията, в която работим още от първия ден, при постъпването.
Това е Отношение на Уважение и Почит.
Така се работи с размах и се създават световни Бизнеси, устояващи и на Времето, и на Предизвикателствата му.
...
В тази компания аз имам един единствен шеф и то не може да се каже, че съм му подчинен.
Знаеш ли как е напуснал финландското подразделение?
Направил си е месечния график на задачите за изпълнение и... след това един месец е играл тенис на игрището в компанията.
Не е свършил абсолютно нито една задача, получил си е заплатата и е видял, че компанията продължава да функционира все едно нищо не се е случило.
Това му е било индикаторът, че е дошло време да напусне структурата и да ооснове клон в нашата родина.
Коя е компанията ще премълча.
Но колкото и невероятно да звучи, първият въпрос от осемте интервюта, които се минават в продължение на седмица, за да те тестват ще бъдеш ли техен кадър или не, ми беше "Кока Кола или Пепси?".

Хайде сега си отговори на себе си честно: Ти би ли рискувала да напуснеш компания, която може да ти плаща в пъти дабрите заплати в България без да работиш или ще си налягаш парцалите и просто ще лентяйстваш?
...
Има цял един друг свят, мила, за който някои от вас дори не си и представят, че съществува.
И този свят определено не е Русия.
цитирай
18. starforlife - ~ 17. merlin68
27.05.2018 19:50
merlin68 написа:
Копирал си както казва Пискова "истински анализ" ... от 1999г.

Ами не, Мърчо.
Прочетох при съблогърка и просто реших да го споделя.
Ето, "професор-кухолейков":

http://nbrakalova.blog.bg/politika/2018/05/27/edinstveniiat-vrag-na-rusiia-sa-rusnacite.1610404

Имам правото, или?
Освен това:
В тази област нещата не са чак толкова темпорално зависими и статията си е съзвучна напълно с днешното време.
И ВВ1951 цитира някой си там Поет от да кажем 18 век, но става, а това не, така ли?
Клепоушковци.
цитирай
19. elinora - Ох, Жоржжжж,
27.05.2018 19:57
излез малко от личното, бе, човек! Прочети ме пак! Говоря ти за духовни кръгозори, ти на мен за заплати и Финландии. И да - учителка съм с 10 годишен стаж вече. Ние учителите сме друга порода - хора емоционални и впечатлителни, четящи, трептящи! Прощавай, надцених те. Не желая да споря.В този спор няма да се роди истината.
цитирай
20. newsoftheworld - Жоро Стар, би ли се изказал по следната тема:
27.05.2018 20:02
Великата и непобедима Русия, която никога не е губила война
съвсем случайно не е ли била близо триста години под татарско робство и това не я ли прави вече не толкова непобедима?
цитирай
21. starforlife - ~ 20. elinora
27.05.2018 20:06
Трептящи?!
Като те видях как трептиш спрямо Пискова - ако беше учителка на мое дете - бих го спрял от училище.

И НЕЩО ВАЖНО, ЗАЩОТО МНОГО БЪРКАТЕ:
АЗ С НИКОГО НЕ СПОРЯ, А ПРОСТО ГОВОРЯ ФАКТИ И ЗАТОВА ТИ ГО ОПРЕДЕЛЯШ КАТО ЛИЧНО БЪРБОРЕНЕ.
Ами по-добре и е най-правилно лично, но истина, отколкото обществени хипотетизми.
А и нали Личността е основна градивна единица на Обществото?
На България, мила, и трябват именно Личности.
Маси си имаме предостатъчно като за малка България.
цитирай
22. starforlife - ~ 21.newsoftheworld
27.05.2018 20:11
Че то от това по-лесно няма бре!
Просто тогава не го е имало Путинчо.
ха ха ха
цитирай
23. omv - Трептящи?! Трептенето на сръ...
27.05.2018 20:18
starforlife написа:
Трептящи?!

Трептенето на сръбски звучи така

майцу ти йебем шашава

Да не стане недоразумение, не е адресирано до никого. Просто си трептя на сръбски. Че е много звучен този език. Като при англетата You go fuck yourself. Трептящи музикални звуци :)))
цитирай
24. starforlife - ~ 25. elinora
27.05.2018 20:26
Че защо да те трия?
Себе си излагаш - не мен.
При мен се трият и то след цитиране само анонимните, за да не бъдат променени от друг, не написалия.
Преди седмица-две Корти изтри два коментара на фрии, но не защото са били неудобни, а да го издразни.
Това проблем ли е?

ПС: За съжаление, ако и там си с това отношение разбира се - не е слава Богу, защото имаш досег до други деца.
По какво преподаваш, ако мога да попитам?

ПС2: А по отношение на Пискова...
Идната седмица единият ми син ще участва в кататонг за Програмисти. Ако спечели - освен паричната награда, допълнението е екскурзия до Брюксел.
И определено ще се запознае с Пискова, ако ангажиментите й позволяват, преди аз да го направя реално.
Така, че, мила: не искам да ти влияя какви впечатления оставяме тук с поведението си, но почти напълно съм сигурен, че ти никого от групичката ви не познаваш реално, а аз познавам над 20 съблогъра и все са готини хора.
А това е важно от гледна точка, че човек е биологично същество, а не измислен виртуален аватар.
цитирай
25. troina - Аххххх... жоржж Жорж
27.05.2018 20:35
Аххххх... жоржж Жорж
ти палавник такъв
разбиваш им сърцата на тези треперливи учителки
Наздраве Ленче имаш ли тройной
цитирай
26. starforlife - И сега преди да отида на ресторант като всеки нормален човек в неделя вечер,
27.05.2018 20:36
да кажа, че аз пуснах някой и друг "прочит" на въпросната съблогърка, от която копнах статията.
Това за протокола, защото преди да го направя пуснах коментар, но не зная кога ще го одобри и да не се изкофичи кифличко, че съм копирайтър.
цитирай
27. анонимен - Тъй като рано
27.05.2018 21:00
утре пътувам за Страсбург и съм доста заета, ще направя кратко включване:
- Обидите от хора като Мерлин за мен са комплимент - на прав път съм. Всеки обективен анализатор знае, че Путин на практика възроди най-лошите практики от СССР. Така че въпросната статия си е валидна с пълна сила и днес, независимо че е писана при разпада на Съветския съюз. Но, за да вдене, човек трябва да има повече ум от един осмокласник, например /Май че го повиших:)/
- По повод моите обиди към когото и да било - НИКОГА, АМА НИКОГА не съм нападала първа. Но и не мога вечно да оставам длъжна, ако някой си търси боя.
И ще продължавам в същия дух, ако ме предизвикват. И, разбира се, ако имам време, защото напоследък ми е доста напрегнато.
цитирай
28. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27.05.2018 22:36
angpiskova написа:

- По повод моите обиди към когото и да било - НИКОГА, АМА НИКОГА не съм нападала първа. Но и не мога вечно да оставам длъжна, ако някой си търси боя.
И ще продължавам в същия дух, ако ме предизвикват. И, разбира се, ако имам време, защото напоследък ми е доста напрегнато.



Потвърждавам: Ангелина никога не е нападала първа. Дори в повечето случаи мълчи търпеливо след нападки.

Едно е провокация, съвсем друго - отговор на провокация. Първото е мръсотия, второто - напълно нормално право на всеки човек. Ако някой опитва да ги приравни, от това можем да извадим 100%-во заключение, че той или тя е мръсна нечестна измет. Честните хора не словоблудстват така.

Освен Elinora имаше още една блогърка, която уважавах преди да видя змийския й език. Тя обикаляше по всички блогове и ръсеше мръсотии срещу Ангелина. Последната търпеше, търпеше, но в един момент отговори. И шок: оная ревна, че я обиждали, без изобщо да й е неудобно, че тя провокира брутално Ангелина повече от 20 пъти. Tова беше един от случаите, чрез които стигнах до заключението, че нравите в Блогбг са адски мръсни. Хората погазват принципи и морал, за да не изгубят глас за жалкото им блогче.

Когато някой постъпва нечестно, всички честни хора трябва да го заклеймят. Hяма значение кой на кого е приятел, защото мръсотията си е мръсотия, без значение кой я извършва. Няма такова нещо като "Той ми е приятел". Нима искаш нечестни хора за приятели? И ако да, това не доказва ли, че ти самият си нечестен? Писнало ми е от хора, които мерят с двоен и троен аршин една и съща ситуация - за приятелите всичко е позволено, а това, което сме им спестили като критика, ще изсипем върху главата на врага. Ако човекът наистина е толкова малоумно същество, значи явно има нужда от водач, пастир, партия, полиция или нещо от сорта, за да му набие в главата какво са истина, честност и справедливост.

цитирай
29. getmans1 - . . . Заради буквите! Заради Вя...
27.05.2018 22:48
... Заради буквите!
Заради Вярата!
Заради изтреблението и геноцида над останалата част от българския род!

Досега съм подминавал плювките ти по мой адрес но сега не мога да подмина то, и няма как защото не става въпрос за моята личност.



elinora написа:
ние сме държава и народ-джудже, в сравнения с Русия и русите. От какъв зор те трябва да ни славят и почитат? Ние самите се САМОИЗЯЖДАМЕ, пък и не ни останаха много поводи за национална гордост.Обаче, съгласи се , че колкото и да сме жалки и малки и ние имаме нужда да се възхищаваме от нещо голямо и велико и по-добро от нас. В моят случай - от Русия, в твоят - не знам, най-вероятно от Америка. Хора разни...

цитирай
30. анонимен - Здравей, Фараоне!
27.05.2018 22:53
Да, помня този случай. Няма да цитирам имена и никове, но ето, сега тази жена не ме напада и аз не се занимавам с нея.
По повод обидите - тук ситуацията ми се струва по-сложна от обикновената махленщина. Психологическият натиск беше нещо като "добро утро" в съветските времена, за да смачкаш неудобния опонент /преживяно в семейството ми, пак казвам/. И не говоря за спорадични обиди, а за организирани форми на най-вулгарен и безцеремонен натиск - било партийни, било ОФ, било комсомолски събрания. Тук изобщо не става дума за търсене на истината, която предполага уважение към опонента, съвсем не. Просто линията е тази, която партията спуска и всеки, кривнал от нея, е престъпник и трябва да бъде смачкан с всички възможни средства.
Така че обидите на Мерлин и някои други от тази агитка не са обикновена простащина, а просто стари, макар и позабравени методи.
цитирай
31. анонимен - Колкото
27.05.2018 22:55
до нуждите да се възхищаваме от някой голям - предпочитам да го правя към този, който го заслужава. Няма значение дали е малък или голям. Много е лошо да се поставяш сам в ситуацията на малкия брат, когото някой задължително трябва да води за носа.
цитирай
32. vencivaleri1951 - Статията е истинска
27.05.2018 23:00
Човекът така вижда нещата, така пише. През 90 аз виждах нещата по зле-мислех, че Русия няма да я бъде. Видях как онзи вечно пиян палячо Елцин стреля в Думата, видях как подписа договори с НПО тата за определена квота за техни хора във всички институции, вкл и силовите. Путин едва преди две години сможа да се отърве и от последните от тях-съдът непрекъснато му връщаше уволненията. Ето такъв Диктатор е... Видях как военни да нахранят семействата си си продаваха личното/а и казармено/ оръжие. Видях как лобито на Ходорковски вкара и последния законопроект в Думата след чието приемане Русия щеше да се прости в полза на Запада и главно на САЩ с недрата си, с енергийната си инфраструктура и компаниите ще можеха да охраняват придобивките си с лични войскови подразделение. Бяха подготвени и територии за бази на НАТО. Ето такъв конкурент щеше да направи сот Русия Западът.
Само един закон и щеше да бъде свършено с Русия, но малкия голям човек ги удари през пръстите -не очаквано и силно-в портфейлите им. Ето за това е този вой, че кокалът им бе отнет направо от устата и че Русия днес няма нищо общо с Русия на Елцин и Горбачов. Ред е сега на други да се оправят с техния си "Елцин". Русия мина вече този път- със шут за президент
цитирай
33. getmans1 - . . . Този Запад когото обвиняваш ...
27.05.2018 23:07
... Този Запад когото обвиняваш направи така, че света да плаща за барел петрол дори и 140 $, защо ли!?
Няма да е лошо да поанализаторстваш по този въпрос а онзи еврейски шпионин едва ли ще ти подскаже правилно.



merlin68 написа:
За пореден път забелязвам, че много обичаш да се излагаш. Защо не се занимаваш с това което умееш, като да правиш гифчета, а си тръгнал да се занимаваш с нещо от което нямаш и понятие?
А когато нямаш понятие от нещо, наистина е по-добре да ползваш "COPY-PASTE", но това въобще не е гаранция, че няма да се изложиш.
Копирал си както казва Пискова "истински анализ" ... от 1999г. Ако на теб и Пискова не ви е известно, сега сме 2018г. и империята която се конфронтира с цял свят не е Русия, а САЩ.
Но дори за 1999г. този анализ е напълно неадекватен. Единственото кото може да се разбере от него е, защо Запада винаги яде бой когато реши да завземе супер слабата Русия.
Нивото ти е отчайващо, но аз твоето ниво го знам. По-интересно ми беше да прочета поразително неадекватния коментар на една българска журналистка, кореспондет на национална медия в Брюксел (разбира се плюсчето й може и да е дежурно, без прочит:)

цитирай
34. анонимен - Значи, Путин
27.05.2018 23:12
бил сложил край на разпада...И такива хубости са започнали да се случват там, че всички от властта си изпращат децата да учат или в Европа, или в САЩ. Списъци такива из интернет - колкото искаш.
Споменах ли, че ми беше на гости рускиня? Жената е в пенсионна възраст и живее в Москва. Работила е интелектуален труд. Пенсията, която получава, е 240 евро. И тя не се води от най-бедните пенсионери. Излишно е да обяснявам как се живее с такава пенсия в Москва, нали?
Изобщо, да, има милионери, но те са близо до властта. И може би по-заможни хора сред структурите, които я обслужват. Но да се говори, че при Путин обикновеният руснак е дръпнал драстично напред, просто не е истина. Защото това е което има значение - как живеят хората. Не приказките за величие и възстановяването на военно-промишления комплекс.
Съвсем друг е въпросът защото огромната част от Русия обича да й наливат в главата приказки за величие и сила, а толкова нехае за собствения си живот.
цитирай
35. getmans1 - Макар, че ....
27.05.2018 23:14
... упорито отбягваш да отговаряш на поставени от мен въпроси пак ще питам и теб:

„Този Запад когото обвиняваш направи така, че света да плаща за барел петрол дори и 140 $, защо ли!?
Няма да е лошо да поанализаторстваш по този въпрос защото не го направи по времето на пияндето а точно като жест към Путин.“



vencivaleri1951 написа:
Човекът така вижда нещата, така пише. През 90 аз виждах нещата по зле-мислех, че Русия няма да я бъде. Видях как онзи вечно пиян палячо Елцин стреля в Думата, видях как подписа договори с НПО тата за определена квота за техни хора във всички институции, вкл и силовите. Путин едва преди две години сможа да се отърве и от последните от тях-съдът непрекъснато му връщаше уволненията. Ето такъв Диктатор е... Видях как военни да нахранят семействата си си продаваха личното/а и казармено/ оръжие. Видях как лобито на Ходорковски вкара и последния законопроект в Думата след чието приемане Русия щеше да се прости в полза на Запада и главно на САЩ с недрата си, с енергийната си инфраструктура и компаниите ще можеха да охраняват придобивките си с лични войскови подразделение. Бяха подготвени и територии за бази на НАТО. Ето такъв конкурент щеше да направи сот Русия Западът.
Само един закон и щеше да бъде свършено с Русия, но малкия голям човек ги удари през пръстите -не очаквано и силно-в портфейлите им. Ето за това е този вой, че кокалът им бе отнет направо от устата и че Русия днес няма нищо общо с Русия на Елцин и Горбачов. Ред е сега на други да се оправят с техния си "Елцин". Русия мина вече този път- със шут за президент

цитирай
36. анонимен - Жоро,
27.05.2018 23:17
от мен лека нощ и до следващото включване. Не знам обаче кога. Наистина имам много работа напоследък.
цитирай
37. starforlife - ~
27.05.2018 23:21
~ 27. troina
Сакън.
Вярен съм си на моята бившо-бъдеща Даскалка.
А и къде ти с тази малка... ха ха ха


~ 29. angpiskova
Без да се имам за прав, защото политиката не ме интерусува - наблюдавайки икономическите процеси в Русия, по същество съм съгласен.


~ 30. tutankhamon661
Ами аз затова имам две практики открай време:
- Първо: Не се доверявам на чужди мнения, освен, ако не са изказани от хора, на които имам доверие.
- Второ: Не познавам ли някого лично - отнасям се като с НИК, който може да си е един обикновен трол.


~ 33. angpiskova
Ами аз го казах: "Величая" този, който ме приема за равен. И не съм имал сблъсък със западна компания, с която да не е така. А в Русия съм се сблъсквал с такива простотии...


~ 34. vencivaleri1951
Ами виж сега...
Ще го кажа така:
Ти защитаваш Мърльо69 защото сте от една "партия".
Но нещата стоят така:
Аз по неща, в които принципно е по-запознат от мен, просто защото се интересува - не напъвам да налагам своето, а изказвам обосновани мнения и приканвам към доказване на правота, докато той безочливо изопачава факти.
Например: Според теб въпросът му за видиш ли средния пръст може ли да бъде сериозен и да е отправен от човек на възраст над 3-ти клас? Че и да напъва как съм бил се изложил с отговора.
(Тя майка му се изложила, че с лъжица от пода го заченала баси. Естествено, че ще съм супер циничен. Вие друго не заслужавате.)
И после: Когато демонстрирах ниво (тук) и за секунди вмъкнах точно неговия глупендерски отговор в постинга ми без да го редактирам (нещо, което твоите програмисти се обзалагам, че не ще успеят да направят никога и сега не се заяждам, а просто предизвиквам, защото, ВВ, прогресът се дължи именно на съревнованието) - той продължава да вменява, че часове съм се мъчел.
(Пичове, тази платформа (и още поне 10 други български) мога да ги огъвам както искам именно, защото си разбирам перфектно от работата.)
Как да се приема за сериозен такъв "опонент"? Който пише абсолютни глупости по отношение на някои компютърни въпроси и се тръшка, че е неговата, а не моята?
Значи според приятелчето ви блекчо, елинора учителка и то от сой и да видяхте да оспорвам нейни професионални компетенции някъде? При все, че тя е от 10 години учителка и то с извинение: е ясно, че повечето учители в България са грамофонни плочи с назубрени уроци... А аз, с над 25 години стаж за хора, които не търпят посредственост - съм посредствен в професията си, така ли?
Кое е релевантното в случая, ВВ?
И защо никой от вас, умниците, не се навива да премери Интелект с мен - била-охранителя, а само злобеете скимтейки?
Дай някакво разумно обяснение де, ВВ.


~ 37. getmans1
Те всички типично отбягват, Гети.
Защото са празнодумци.
Балони в тръни.
Блогови чикиджии, на които скоро ще бъде даден добър урок.
цитирай
38. vmir - 29. angpiskova,
27.05.2018 23:36
angpiskova написа:

- По повод моите обиди към когото и да било - НИКОГА, АМА НИКОГА не съм нападала първа.


Потвърждавам безусловно. Даже ми е обидно да потвърждавам очевидното. Що за говеда са тези, които клеветят журналист, че си върши работата? За мен не могат да бъдат хора, камо ли да предявяват претенции. Мърляч69 е най-големия подлец в блога. Грешка на природата като повечето нищожества с претенции, особено подходящ като подривен елемент за използване спрямо собственото си племе.
цитирай
39. tutankhamon661 - 33. angpiskova
28.05.2018 00:09
angpiskova написа:
Колкото до нуждите да се възхищаваме от някой голям - предпочитам да го правя към този, който го заслужава. Няма значение дали е малък или голям. Много е лошо да се поставяш сам в ситуацията на малкия брат, когото някой задължително трябва да води за носа.



Голям хит! Русия била велика, защото е голяма. Все едно да кажеш, че травеститът Ру Пол пращи от мозък, тъй като е висок цели 223 см.

Сещам се и за друг подобен пример: някои видове маймуни избират водач по това кой най-силно крещи. Щом крещи най-силно, значи е най-силен и най-умен.

О, времена ... о, нрави ... о, маймунски показатели!

цитирай
40. germantiger - ...
28.05.2018 00:17
elinora написа:
"Тъжно и весело е в тихата лятна нощ, сред мълчаливата гора, да слушаш руска песен. Тук и копнежът е безкраен, безнадежден, тук и силата е непобедима, тук е и печалният печат на съдбата, тук също е желязното предопределение, едно от основните начала на нашата национална идентичност, чрез която може да се обясни много от онова, което изглежда необяснимо в руския живот."

– Алексей К. Толстой


Не, руския народ не е велик!

Едва ли има велики народи, но ако има рускяи не е сред тях, доколкото познавам историята, а аз я познавам изключително добре в конкретика вкл. за русия и руснаците.

- РУСКИЯ НАРОД Е СТРАДАЛ Е БИЛ ИЗБИВАН НАЙ-МНОГО ОТ СВОИ - милиони в червения терор, милиони в двете свеотвни войни, вкл. е бил мачкан от много техни царе и то от емблематични такива като Иван 4 грозни и Пьотр Великий

АЗ НЕ СЕ ВЪЗХИЩАВАМ ОТ МАЧКАН И ПОНЕСЪЛ ТОВА СТРАДАНИЕ НАРТОД БЕЗ ДА ВДИГНЕ ГЛАВА - не, това не може да е величие

ВЕЛИЧИЕТО НА СМЪРТТА Е ДРУГО - пред него коленичат народи, които уважават човешкия живот - русия и руснаците не!

- РУСКИЯ НАРОД Е ИЗТЪРПЯЛ ТАКАВА МЯСОРУБКА СЛЕД 1914 И 1917 И 1941 Г. както може би никой друг - изтърпял е всичко това овчедушно, смирено, някъде и охотно, този народ не се е противопоставил и е бил почти маса наречено стадо вкл. от съвременници

- РУСКИЯ НАРОД НЕ Е ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА "му", никой народ не е каймака на постижения в наука и изкуства, руския най-малко сравнен с водещите европейски, които понякога пораждат своята интелигенция. руската интелигенция много често е породена от... запада като образци, пример, течения, закъснялост така да кажем

ТОВА Е ИСТИНАТА - ДРУГОТО Е ФРАЗЬОРСТВО И ФАНТАЗЬОРСТВО

НЕ ПРИЕМАЙТЕ ЖЕЛАНОТО ЗА РЕАЛНОСТ, утопиите може да са приекти, но се срутват в действителността.

ПС
Въпреки престъпленияат на РУСКАТА ДЪРЖАВА СРЕЩУ РУСКЯИ И ПОДВЛАСТНИТЕ МУ НАРОДИ тя е била велика. Русия е била велика в много периоди от историята си, в това няма спор, но руския народ - не! Народите не са велики.

А про по другаря АЛЕКСЕЙ толстой е сталинист и кому онанист, предполагам знаете това, освен това и германофоб, не смао той - за сметка на това русофоб германски писател по хитлерово време не може да ми посочите
цитирай
41. germantiger - 2
28.05.2018 00:26
РОССИЯ Е НЕПОБЕДИМА – трагикомичен мит

- Русия е няколко века под монголо-татарско иго
- Русия губи от шведите преди Полтава
- Русия губи война от Наполеон/е Буонапарте преди тази от 1812г., самия Кутузов яде зверски бой с руското царче и австрийското имперче от корсиканеца
- Русия губи Кримската война
- Русия губи Руско-японската
- Русия губи... ПЪРВАТА СВЕТОВНА ПРЕД ПОБЕДИТЕЛ... Германския втори Райх
- Русия губи Първата Чеченска позорно
Русия (за мен) НЕ губи Афганската, защото според военанализатори за 1 „казак” падат до 6-10 брадати „духове”, както и САЩ НЕ губи Виетнамската в която за 1 мериканос сдават до 12 „витконга”

С „ДВЕ ДУМИ”
РОССИЯ Е НЕПОБЕДИМА – тази НЕистина е ирелевантна за историята, но реална за леваците (разб. левите) в БГ
ЕДИНСТВЕНАТА „БЯЛА” АРМИЯ БЕЗ ПОРАЖЕНИЕ ДОСЕГА Е... е... е... американската за близо 2 века – просто факт!
цитирай
42. germantiger - 3
28.05.2018 00:27
КАТ РОССИЯ НЯМА ДРУГА НА СВЕТА – още митове

- Русия никога не е била най-голямата империя нито в население нито в територия – такава е била британската с половин Африка, Индия, континента Австралия и доминиона Канада
- Русия и славянските народи днес НЕ са най-многобройни – в момента те са най-малобройните като бяла еизкова група след нартодите от романската езикова група и след тях тези от германската група
- Русия днес НЕ е надежда за българските тъпи зачервени лумпени, защото в днешна Русия владее КАПИТАЛИЗЪМ В ПЪТИ ПО-ДИВ ОТ ТОЗИ НА ЗАПАД – социализма другарите трябва да търсят днес в... Скандинавия – в русията им не, но те никога няма да бъдат „скадофили”, защото шведите, норвежците и финландците не са... руснаци ;)
- Русия е добро, а Запада зло – чудесно другари – тогава моля емигрирайте вие и вашите деца в... КУБА, северна КОРЕЯ, в СИБИР, ТУНДРАТА, ТАЙГАТА... в ИРАНН и в СИРИЯ – защо не сте там, а на „Уест”
- ПОМИСЛЕТЕ ЗА ПЪРВИТЕ 10 НЕЩА (примерно), КОИТО ПОЛЗВАТЕ ВСЕКИ ДЕН – ТЕ СА ЗАПАД, НЕ ИЗТОК – АВТОМОБИЛА, САМОЛЕТА, ВЛАКА, ТЕЛЕВИЗОРА И GSM-a, дори КОМПЮТЪРА ви (последния е дело на поколения умове, но първия работещ такъв е на германец – КОНРАД ЦУЗЕ и имам постинг за това, що иде реч до наистина великолепния учен Джон Атанасоф – той е американец, защото е роден там, защото не е знаел български и защото е работил и учил всичко що се зове американска наука
- Това което сега, точно в този момент ползвате – ИНТЕРНЕТ-а, също е западно творение и то правено за... американската армия в неговия фундамент и зародиш

С „ДВЕ ДУМИ”
РОССИЯ НЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ИМПЕРИЯ, НЕ Е НАЙ-МНОГОБРОЙНАТА ИМПЕРИЯ, РОССИЯ ВЕЧЕ НЕ Е СОЦИАЛИЗЪМ ДОРИ, А ЧЕРВЕН ИЗТОЧЕН И ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ, А ИЗТОКА ОТДАВНА ЗАГУБИ ТЕХНОЛОГИЧНАТА ВОЙНА СЪС ЗАПАДА – това е „баш” войната, която решава бъдещето.
цитирай
43. germantiger - 4
28.05.2018 00:28
РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното - филство, защото то започва с любов към големия – руския, от малкия – българския;
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг – голям, чужд и руски;
- русофилството е любов, обикновено всяко друго филство в България се основава на нечии чужди постижения – било германски в армия, наука, философска мисъл; било франкофонство – в музика, литература; било „имагинерно” и отвлечено - американско или англофилство покрай Адам Смит, банките и икономиката;
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО -ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ! РУСОФИЛЪТ ОБИЧА, А „ЗАПАДНОФИЛЪТ” УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!

С „ДВЕ ДУМИ”
ЧЕРВЕНИ МАЙЦЕПРОДАВЦИ
цитирай
44. vencivaleri1951 - Скъпа приятелко
28.05.2018 00:29
angpiskova написа:
бил сложил край на разпада...И такива хубости са започнали да се случват там, че всички от властта си изпращат децата да учат или в Европа, или в САЩ. Списъци такива из интернет - колкото искаш.
Споменах ли, че ми беше на гости рускиня? Жената е в пенсионна възраст и живее в Москва. Работила е интелектуален труд. Пенсията, която получава, е 240 евро. И тя не се води от най-бедните пенсионери. Излишно е да обяснявам как се живее с такава пенсия в Москва, нали?
Изобщо, да, има милионери, но те са близо до властта. И може би по-заможни хора сред структурите, които я обслужват. Но да се говори, че при Путин обикновеният руснак е дръпнал драстично напред, просто не е истина. Защото това е което .


Русия и ти и аз знаем , че има проблеми-някои решава успешно, други не толкова. Въпросът за сигурността и, въпросът целостта и вече не стои , а се надявам вече никога да не стои. Ти четеш и се интересуваш от Русия-не знам защо-ти харесваш 5% от " немитая" Прочела си какво каза председателя на Валутния фонд в Питер- Русия направи скок-" рывок". Пак там бяха японския премиер, френския президент, китайския втори... преди това Меркел"един самолет хора" на Боинг, фирми които движат света...И това след цялата помия която се изля върху РФ и президентът и. След истерията на Конгреса зад Океана. Русия на Елцин колко би издържала такава атака по всички флангове? Ти не си видяла хладиллника на твоята приятелка през 90те-аз обаче съм го виждал. Ти не си виждала как плащат заплати с вилици, тенджари, сешоари...кой каквото произвежда и после размяна-аз съм виждал. В магазините нищо и закънее ли доставка от внос на храни-глад. Днес Русия е лидер в износа на зърно и свинско месо. Изная сериозни количества млечни произведения, риба , хайвер, алкохол...На практика стана самодостатъчна страна по отношение на храните , а и изнася. Е климата и не позволява да произвежда някои глезотии, но в основните храни е фул, а и има сериозен износ
цитирай
45. germantiger - за АЛЕКСЕЙ И ДРУГИТЕ ЛАЙНА
28.05.2018 00:30
АЛЕКСЕЙ ТОЛСТОЙ от 28 юли 1941 г.

„Ние сме длъжни да се обединим в една воля, в едно чувство,в една мисъл – за това е нужна ненавист.”



БОРИС ПАСТЕРНАК в „Д-р Живаго” (написано за ПСВ)

„... войната беше очистваща буря, струя свеж въздух, чакано избавление... „


М. КАЛИНИН 20 май 1941 г.

„Войната е такъв момент в който можем да разширим комунизма.”

„За нас омразата към врага е свещена.”

Еврейна Иля Еренбург в края на войната:

„Убивайте! Убивайте! В немската раса няма нищоосвен зло; нито сред живите, нито сред още НЕРОДЕНИТЕ, само зло!

Следвайте заветите на другаря Сталин.Унищожете фашисткия звяр в леговището му.Потъпчете расовата гордост на тези немски жени. Вземайте ги за себе си като своя законна плячка.Убивайте! Неудържимо движейки се напред, убивайте ДОБЛЕСТНИ бойци на Червената армия.”



Пак Еренбург, но на 11 януари 1943 г.

„... ние не воюваме само срещу хитлеристите,но и против немците...

Всеки път в началото на войната цензурата ми променяше думата немец в хитлерист.С времето обаче немец се наложи и влезе в употреба. Проблема е в това, че немеца психологически е несложен. Типа на съвременния немец в човешки смисъл е най-примитивен. Аз го определям като едноклетъчно същество.”

Емблематично от еврейна:

„Не трябва да се убива равнодушно.”

Заглавия на негови статии – „Врагове”, „Людоеди” 1941, „Омраза”, „Убий”, „Убий немеца” 1942, „Немците” 1943 – Иля е написал над 300 статии!
цитирай
46. germantiger - от моя постинг РУСКИЯ ПОЗОР 1
28.05.2018 00:46
СЪВЕТСКА СМЪРТ И ЧОВЕКОЯДСТВО

През 1922 г. в страната върлувал страшен глад и епидемия от холера. Сводките на ОГПУ съобщавали примерно за Самарска губерния: "Наблюдава се глад. Хората влачат от гробищата трупове за ядене. Починалите деца не се отнасят в гробищата – изяждат ги." За Тюменска губерния: "В Ишимск от 500 000 жители гладуват 265 000 …" Италианският консул докладвал в Рим:

"Всяка нощ в Харков събират по 250 трупа на умрели от глад и тиф. Забелязвам, че голямо число от тях нямат черен дроб… от него приготвят пирожки и ги продават на пазара!"

За сравнение през 1933 г. промишленото производство в САЩ спада до 64% в сравнение с нивото от 1929 г., в Англия спада до 88%, в Германия – до 65%. Световната търговия се съкращава до над 60%, числото на безработните в капиталистическия свят достигнало до 30 милиона човека. Случаи на людоедство/човекоядство там обаче НЕ се случили!
(Проблема явно не е само в глада, а и в човека на запад и "човека" на изток)

За сметка на това през 1932 г. заводите на СССР произвели 3 032 танка и танкетки, а пък Франция за всичките 17 следвоенни години произвела само около 280 нови танка, Англия около 80 танка и 325 танкетки, Германия пък по известни причини нито една бойна машини. Съветските авиационни заводи здали на страната 2 490 самолета, докато САЩ – 1 396, Англия – малко над 1 000.

От дневника на писателя Владимир Галактионович Короленко, 29 март 1918 г.:

"Разговарям със заместник началника на ЧК в Украйна за масовите разстрели без съд:

- Другарю Короленко, но това е за благото на народа! – и изпитателно гледа към мен."

От романа на Андрей Платонович: "В града останаха само 11 жители… Слънцето грее високо, и в Челенгур в днешното утро настъпи комунизма."

Ако някой мисли, че писателят много е сгъстил краските, нека погледне документите за далекоизточния град Николаевск на Амур. Там комунистите са разстреляли, обесили, заклали, удавили в Амур, запалили или закопали в земята, убили с палки до смърт 90 процента
цитирай
47. vencivaleri1951 - Гетьо,
28.05.2018 00:47
getmans1 написа:
... упорито отбягваш да отговаряш на поставени от мен въпроси пак ще питам и теб:

„Този Запад когото обвиняваш направи така, че света да плаща за барел петрол дори и 140 $, защо ли!?
Няма да е лошо да поанализаторстваш по този въпрос защото не го направи по времето на пияндето а точно като жест към Путин.“



[quote=vencivaleri1951]


Въпросът ти е с понижена трудност. Промишлеността на китай искаше гориво, Държавния резерв печаташе без умора долари, Европа правеше ръст и инвестициии , които никога няма повече да повтори-поне в този си състав. Дори България с отблъскващата си бюрокрация и корупция направи по Станишево време около 20млрд чужди инвестиции и не помня вече колко млрд задели на страна от излишъци. Вкараха се пари и във войни в близкия изток, което също увеличи цената на петрола.
То и футболистите почнаха да се купуват за по 100и отгоре милона евро. Обезцениха се просто парите и след това дойде и финансовата криза, след нея производствената
и дълги години рецесия-петролът падна до 40-50 долара. Тръмп с Иран пак го вдигна, и отново ли заради Путин е този "жест"
цитирай
48. germantiger - +
28.05.2018 00:49
КОМУНИСТИТЕ СРЕЩУ РУСКАТА ЦЪРКВА

Да се разстреля достатъчно число представители на духовенството, гигантските богатства на манастири и лаври отдавна привличали Ленин и той заявил: "Прекрасно нещо са революционното насилие и диктатура, ако се прилагат както трябва и против когото трябва."
(И днес вие българите сочите западните църкви като зло или "по-лоши", а вие православните сте винаги по-добри?! Вашия клир беше агентура, вашата църква служи на руската, а руската беше КГБ след 1917г. Вие българите и руснаците не изчистихте църквата си, не се покаяхте за 45 години атеизъм о вие смеете да сочите някой друг?! Боклуци сте вие!)

ЗА УРИНИРАНЕТО В ЦЪРКВИ В СЛЕДВАЩИЯ ПОСТИНГ!

С ограбените от духовенството средства не са закупени нито хляб, нито грам брашно, а са похарчени за 60 000 комплекта кожено обмундирване за доблестните чекисти, със злато е бил подпомогнат турския аскер на Мустафа Кемал (Ататюрк) и с останалите пари е бил заплатен паметника на Маркс в центъра на Лондон. Усилено размишлявали над въпроса да помогнат със злато и винтовки на Индия.

Всички богатства на ограбената до кокал страна били хвърлени за провокиране на хаос в разорената от война Европа. Потоци комунистическо злато и оръжие потекли чрез болшевишките емисари към Германия, Унгария, Австрия, Финландия и Швеция. През 1923 г. съветското ръководство отделило 300 милиона златни рубли за осъществяването на "германския октомври". Апотеоз на подривната дейност трябвало да се превърна въстанието в Берлин на 7 ноември 1923 г. за 6-годишнината на червения ноември. Работническата класа на Германия, незнайно защо, не подкрепила комунистите и мащабни боеве не се получили. Правителствените войски под ръководството фон Зект бързо разгонили работническото правителство на Саксония и Тюрингия, пръснали червеноармейците на Телман в Хамбург и заедно с това разпръснали бирения пуч на Хитлер в Мюнхен. Поредната авантюра се провалила, както и въоръженото въстание през същата година в България.
цитирай
49. germantiger - ++
28.05.2018 00:51
СССР ВЕК ПРЕДИ АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗНАСЯ „ДЕМОКРАЦИЯ”

За да разполагат с валута червените започнали да разпродават съкровищата на Ермитажа, Кремъл и няколко музейни колекции. На вежливите въпроси от западните дипломати, които били изумени как от стените се свалят шедьоври на Ботичели и Тициан:

"Не ви ли е жал?", усмихнатият Анастас Иванович Микоян отговаря: "Нищо, след победата на световната революция всичко отново ще бъде наше." Както е известно, Ленин през 1923 г. предлага на японците да купят съветската част на остров Сахалин. Не се разбрали за цената.

Председателят на Изпълкома на Коминтерна Г. Е. Зиновиев обявил, че буквално след година цяла Европа ще бъде комунистическа и още: "Борбата за комунизъм ще се пренесе в Америка, а може би и в Азия, и в други части на света."

Ленин телеграфира на Сталин: "Зиновиев, Каменев, а също и аз мислим, че трябва да поощрим революция още сега в Италия. Моето лично мнение е, че преди това трябва да съветизираме Унгария, Чехия и Румъния."

СССР започва война срещу Полша, която обаче губи. Наложило се московските комунисти да се умият с кръв, да подпишат с поляците мирен договор, естествено да се обявят за победители, но да изплатят на "победената" Полша пет милиона златни рубли контрибуция.

През май 1927 г. Великобритания къса дипломатическите отношения със СССР, след като се разбира, че всеобщата стачка на английските миньори е финансирана от агенти на Коминтерна – скандалът станал грандиозен.

(Нали днес вините и сочите само как хамериканеца изнасял демокрация, как налагал своето на света - ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПРЕДИ АМЕРИКАНЕЦА СТЕ ГО ПРАВИЛИ ВИЕ КОМУНИСТИТЕ!)
цитирай
50. germantiger - +++
28.05.2018 00:54
РУСНАЦИ СРЕЩУ РУСНАЦИ, КОМУНИСТ СРЕЩУ КОМУНИСТ

Предалият всички свои другари и ученици М. И. Бухарин написал: "Разстреляха мерзавците – отлично: въздухът веднага се изчисти… Сякаш аз видях духа на Илич високо над нас да ни води."

Скоро обаче дошъл реда и на самия Бухарин – морално той бил мъртвец. В килията си съчинява писма с любов към Сталин, стихове за щастливия живот в СССР и обръщение към "бъдещото поколение ръководители на партията":

"Моля, новото, младото и честно поколение партийни водачи да прочете моето писмо на пленума на ЦК, да ме оправдае и възстанови в партията. Знайте, другари, че това знаме, което вие носите победоносно на всяко шествие, върху него има и капка моя кръв."

И още нещо от Бухарин:

"В революцията побеждава този, който пробие черепа на другия."

Самият Бухарин се надявал до последно, че ще съхранят живота му, и сам молил:

"Пратете ме в Печора и Колыма, в лагер, където аз ще построя университет, институти, картинна галерия, зоо- и фотомузей."

Георги Пятаков се задъхвал от ненавист:

"Нямам думи, с които най-пълно да изразя своята ненавист и омерзение. Това са хора, изгубили последните си човешки черти и облик. Те трябва да бъдат унищожавани, унищожавани, като мърша, която заразява чистия и свеж въздух."

Какво пък, скоро унищожили и него – действително и той бил мърша. Антонов-Овсееко се разпенил, пишейки статия в "Известия", за "специален отряд фашистки диверсанти, с които е възможно само един разговор – чрез разстрел!" и славословил "другаря Сталин, който с орлов поглед съзира там перспективата, осигурява нашето единство и превърна СССР в могъща гранитна скала."

Явно Владимир Александрович бил забравил за своето троцкистко минало, когато е писал това, но много скоро му го напомнили и също го изправили до стената.
цитирай
51. germantiger - ++++
28.05.2018 00:57
Под тежестта "на неопровержими улики всички обвиняеми се признали сами в терористична дейност, разкаяли се единодушно и сами пожелали своя разстрел. Зиновиев публично се каял:

"Моят извратен болшевизъм се превърна в антиболшевизъм и през троцкизма аз стигнах до фашизма. Троцкизъм – това е разновидност на фашизма."

Зиновиев, Каменев, Смирнов, Мрачковски, Райнхолд… тях всички ги убили на 26 август през нощта. След това убили и децата им.

Андрей Януариевич Вышински, генерален прокурор на СССР:

"Цялата страна, от малкия до стария, очаква и иска само едно: изменниците и шпионите, продали на врага нашата родина, да се разстрелят като мръсни кучета! Иска нашият народ: да се размаже проклетата гад! Ще мине време. Гробовете на ненавистните изменници ще обраснат с бурен и плевел, ще се покрият с вечно презрение от честните съветски хора, от целия съветски народ. А над нас, над нашата щастлива страна отново ясно и радостно ще блести със своите светли лъчи нашето слънце. Ние и нашият народ отново ще крачим по изчистената от всякаква нечист и мерзост земя, начело с нашия любим вожд и учител – великият Сталин – напред и все напред към комунизма!"

Върхушката била обхваната от страх. Всички се съревновавали да донасят и топят бивши приятели, лъжели един за друг, предавали баща си и майка си, дори понякога и децата си, само за да демонстрират лоялност към "мустакатия". Хората очаквали ареста си ден след ден и лъжели сами себе си, даже пишели лъжи в дневниците си, надявайки се, че когато тези дневници попаднат в милицията, те ще бъдат прочетени на следствието и ще им помогнат.
цитирай
52. germantiger - финално
28.05.2018 01:00
НЕКАДЪРНИТЕ РУСНАЦИ

Една от видните партийни фигури – Матвей Муранов никъде и никога не е учил, в графа "образование" написал "самоучка". За сметка на това обаче бил натоварен с правото да разпорежда със съдбите на хората. Неговата длъжност е била "член на Върховния съд на СССР". От него се изисквало само едно – да бъде безпощаден към "враговете на революцията и партията".

10 февруари 1934 г. Пленумът на ЦК на ВКП (б) – политбюро в състав:

И. В. Сталин – генерален секретар на партията

В. М. Молотов – завършил реално училище, председател на СОВНАРКОМА на СССР; същият лично подписал над 7000 смъртни присъди

Л. М. Каганович – самоук

М. И. Калинин – два класа селско училище

С. К. Орджоникидзе – фелдшерско училище

К. Е. Ворошилов – един клас селско училище

С. М. Киров – техническо училище

А. А. Андреев – два класа селско училище

С. В. Косиор – начално заводско училище

В. В. Куйбишев – един семестър във ВУЗ

Кандидати за членове на Политбюро:

А. И. Микоян – завършил духовна семинария, по-малко от година учил в духовна академия, там сменил мирогледа и встъпил в партията.

Г. И. Петровский – два класа градска гимназия

П. П. Постышев – самоук

Я. Е. Рудзутак – два класа училище

В. Я. Чобарь – техническо училище

После в състава на Политбюро били включени:

А. А. Жданов – реално училище; Р. И. Ейхе – начално училище; Н. И. Ежов – той сам си е написал "незавършено низше"; Н. С. Хрушчов – рабсак.

В деня на Червения офицер 24 ноември 1918г. Ленин заявява:

„Строейки нова армия, ние трябва да набираме офицери само от народа. Само червените офицери могат да имат авторитет и ще могат да утвърдят нашата социалистическа армия. Такава армия ще бъде непобедима.”

Само че, масата от тези „червени офицери” е нямала военно, а често и въобще никакво образование, впрочем за какво им е на непобедимите образование, знание, умение или опит команден?! Важното е те да са червени като властта и като червени ще се умият в собствената си руска кръв, когато германеца ги строши от бой след 1941г.!

Смешно е да четеш Будьони, който пише:

„Може би, най-слабото място в организацията на Врангел бяха неговите генерали. Аз добре познавах Покровски, Шатилов и Улагай: наложи ни се да гио бием през 1919г. Това не бяха особено храбри водачи, имаха тесен военен кръгозор, с ограничено оперативно мислене.”

Чудно откъде в неграмотния казак Будьони се е взело такова негово неограничено оперативно мислене или си е въобразявал, че го има?

ЗА НЕВЕЖИТЕ СЪВЕТСКИ ВОЕННИ В СЛЕДВАЩИЯ ПОСТИНГ!
цитирай
53. kvg55 - До 11. starforlife
28.05.2018 02:04
Няма това, няма онова. Но съм прекарал незабравими мигове с руската литература, музика и филми, което либертарианците не могат да разберат, защото в главите им е само вярата в Айн Ранд.
цитирай
54. kvg55 - До 54. germantiger
28.05.2018 02:15
РККА победи в гражданската война!
РККА отхвърли военната интервенция на четиринадесет държави!
РККА победи във ВСВ!
цитирай
55. starforlife - ~ 55. kvg55
28.05.2018 03:11
Е да де, Градски, но има една съвсеееем малка подробност и тя е, че на теб в момента никой не ти пречи да продължаваш това да го правиш, докато на мен тогава ми забраняваха да "минавам покрай парка" Горки" в Москва и да слушам вятъра на промяната".
(ако схващаш какво ти говоря)

https://youtube.com/watch?v=n4RjJKxsamQ
цитирай
56. kvg55 - До 57. starforlife
28.05.2018 03:45
На мен пък никой не ми е забранявал да слушам Beatles, Deep Purple, Led Zeppelin, Uriah Heep и прочие рок групи. Наистина нелегални записи. През лятото си ходех с дълга коса и тясни оранжеви джинси; филмите ми бяха интересни, а не като сегашните, на които основният диалог е : Копеле! Майната ти! По дяволите! Да ти го начукам! Ще го духаш! Ще те убия! и прочие изискани и висококултурни реплики.
цитирай
57. starforlife - ~ 58. kvg55
28.05.2018 04:01
Ами не, не съм съгласен.
И съществената думичка в репликата ти е "нелегални".
(и съответно слушани нелегално)

Я ми кажи как така през 1988-ма решавам да карам курс за дисководещ (защото не може без кетап представи си да пускаш някъде пред легално организирано събрана маса хора музика) и преди да стигна до втория изпит пред Тома Спространов по история на музиката и взел него - до третия, който е вече сценичния, практическия и ТРЯБВА да съдържа пропаганда - трябва най-напред да съм взел първия изпит, който беше... ПОЛИТИЧЕСКИ?!!
Кажи ми какво общо с музиката имат НА ПЪРВО МЯСТО пленумите на ЦК на КПСС и НА ВТОРО МЯСТО тези на БКП, че за да станеш дисководещ дори 4-ти разряд (временният, двугодишният) - трябва най-напред тях (пленумите) да знаеш и да минеш ПЪРВИЯ изпит в/у тях?
Да ти е~а и соца фригиден откъм СВОБОДА и ЛОГИКА!
(те ще ми казват, че на младежка дискотечна програма трябва да пускам "педалчетата" Аргирови "сутрин в 7 точно", а не композицията "Трясък" на Дейвид Сънборн)

...

За това, че от 20:00 часа сме отишли на филма "Вчера" и я закъснеем след това за вечерния час с 10мин. при прибиране я не, щяха да ни намалят поведението на цялата тайфа - това ли да харесвам?

...

Баща ми като милиционер ми донесе веднъж конфискувани дъвки "бибит" (които се продаваха нелегално) и аудиокасета на Джордж Майкъл. И я ми кажи какво лошо беше да има свободно въпросните дъвки и събираме момчарлаците картинките с коли от "бибит"-а, а не тъпите червени шапчици от "идеал"-а? Сега на принудата от соц-"изобилието" да се дъвчат брашнените "идеал" и събират "шапчиците" - биха му казвали възпитание в джендърство.

...

Освен това, Градски - за филмите не си прав ама изобщо. Има 300 канала (а не 2), поне 10 руски, и все ще се намери нещо интересно за всеки вкус.
Има огромен избор. Ама буквално огромен. А не тогавашните руски пропагандни бози и тук-там, в събота вечер, от 22 часа - Архен Детхен.
Май не гледаш филмовите школи на Италия и Франция? Да не говорим за азиатската. Но за това си си ти виновен, а не тези, които ти дадоха съкровищницата, наречена Интернет. И ти я дадоха омразните ти амерковци, а не рашите.
В момента който филм въобще в историята на човечеството реша - мога да го намеря в НЕТ-а за по-малко от минута, а ако вие не можете - за какъв Интелект в групичката на русофилите говориш въобще?
ВСЯКО ЕДНО литературно произведение също можеш откри в НЕТ-а за минути и, ако ти трябват на хартия - компютър+принтер, отново дадени ти от амерковците, а не рашите.
Кога и къде по онова време, което ми хвалиш, можеше да слушаш Бах? (И на какви инструменти го свирят Професионалистите - руски?)
Да гледаш Отело и Дездемона?
Да четеш Сафо?
Особено пък на село.
М?

...

Къде по света можеше да отидеш не да живееш, а просто да видиш свят?
Та то повечето хора родени на село през живота си я отишли до София, я не.

ХАЙДЕ СТИГА ПЛОСКИ И ИЗКРИВЕНИ СТОЙКИ КОЛКО БЕШЕ ХУБАВО ПРИ СОЦА И КОЛКО Е ЛОШО СЕГА!

ЩО НЕ ХОДИТЕ В СЕВЕРНА КОРЕЯ ДА ЖИВЕЕТЕ КАТО ВИ ХАРЕСВА СОЦА, М?
ИЛИ ПОНЕ В РУСИЯ КАТО Я ТАЧИТЕ ПОВЕЧЕ ОТ РОДИНАТА НИ, М?
цитирай
58. anngry - Добро утро, Жоро-Стар! :D
28.05.2018 06:55
Защо всички коментират статията, а никой не коментира песента?
Блягадаря за нея и успешна седмица, Ж-Стар. :D
цитирай
59. starforlife - ~ 60. anngry
28.05.2018 07:11
Благодаря.

http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/12/20/ima-talanti-koito-sa-quot-celunati-ot-bog-quot.1583890
цитирай
60. thescarletletter - Въпроси към всички уважаеми гос...
28.05.2018 07:13
Въпроси към всички уважаеми господа, които гостуват на Жоро и Пискова:
Вие кога за последен път бяхте в Русия? За колко време беше пребиваването ви там? От къде черпите достоверността на твърденията си? Вие май обичате да говорите в минало време или да творите новини. От това, което чета разбирам, че не сте стъпвали на руска улица с дата от последните ( нека да са) пет години.
В Русия няма повече пияници на глава от населението, в сравнение с Германия например. В Русия мизерията не е по- голяма, отколкото например в момента в България или в която и да е Европейска държава. Но в момента в Русия полицията НЕ е с извити ръце от толерантност към престъпниците, за разлика от цялата световна, цивилизована, демократична общественост. Русия следва само собствените си външни и вътрешни интереси, които на другите не им стиска да следват, защото обичат да се групират.
До ГТ накратко за човекоядството в Русия през ВСВ:
Човекоядството се е случвало 400 години на всеки бедстващ европейски, (изследователски) кораб, като хора с благороднически титли са го практикували с угризения на съвестта, за да оцелеят. Руснаците също не са го правили за удоволствие. Немците също са избивали немци. И то с хиляди. Хитлер как налага режима си? Та Комунистите не са правили нищо невиждано и направено от запада преди това.
Всеки исторически факт който се е случвал в Русия има десетки прецеденти и аналози на запад. Така, че да се сатанизира безогледно нещо, само защото е то, не е обективно.



***
цитирай
61. newsoftheworld - На мен пък никой не ми е забранявал да ...
28.05.2018 07:24
kvg55 написа:
На мен пък никой не ми е забранявал да слушам Beatles, Deep Purple, Led Zeppelin, Uriah Heep и прочие рок групи. Наистина нелегални записи. През лятото си ходех с дълга коса и тясни оранжеви джинси; филмите ми бяха интересни, а не като сегашните, на които основният диалог е : Копеле! Майната ти! По дяволите! Да ти го начукам! Ще го духаш! Ще те убия! и прочие изискани и висококултурни реплики.

Пак не си искрен. Ходил си неподстриган. Това не е същото като дълга до раменете коса, която няма как да порасне специално за лятото. Сам призна, че записите са били нелегални. Факта, че не са се продавали по магазините би трябвало да ти говори достатъчно. Лично на теб не са забранявали, защото си ги слушал вкъщи и най-много някой съсед да чуе, което също е малко вероятно. Hе казвай, че си пускал гърмящ рок преди 1989г, защото пак ще те хванем в неискреност.
цитирай
62. vmir - 62. thescarletletter,
28.05.2018 07:42
thescarletletter написа:
Въпроси към всички уважаеми господа, които гостуват на Жоро и Пискова:
Вие кога за последен път бяхте в Русия? За колко време беше пребиваването ви там? От къде черпите достоверността на твърденията си? Вие май обичате да говорите в минало време или да творите новини.
.........................
Та Комунистите не са правили нищо невиждано и направено от запада преди това.
Всеки исторически факт който се е случвал в Русия има десетки прецеденти и аналози на запад. Така, че да се сатанизира безогледно нещо, само защото е то, не е обективно.

***


Уважителното обръщение не оправдава крайното неуважение към историята и логиката и поредно пробутване на кремълските опорни точки "Всички са маскари" и "Кой ми а.а в гащите". Опорни точки за невежи и примитиви никога не са били достатъчни за нормални хора. Дори само облъчването на света с подобни опорни точки е отвратително, защото е израз на правен нихилизъм, оправдаване на всяко престъпление и подхранва най-низките човешки страсти, както и престъпните посегателства. Факта, че го говорите тук, а не сте емигрирали в Русия да се възползвате от предимствата на руския начин на живот потвърждава, че имате афинитет към непочтени или нерегламентирани начини за лична реализация и не е никак красиво да лансирате или оправдавате подобни маниери. Уважавай, за да те уважават.
цитирай
63. getmans1 - . . . Оранжево морето, оранжево н...
28.05.2018 08:04
... Оранжево морето,
оранжево небето,
оранжевите гащи
на оранжевият каубой.
Ой-ой-ой.

Въпреки „охлабването на хватката“ породено от т.н. Възродителен процес и „снижаването“ след „Перестройката“и „бума“ на Указ 76 положението в България си беше доста тегаво. Може да се каже даже по-тегаво от 60-те години защото вече се чуваше шепота от вятъра на промяната. /брей колко кавичка турнах:)/





kvg55 написа:
На мен пък никой не ми е забранявал да слушам Beatles, Deep Purple, Led Zeppelin, Uriah Heep и прочие рок групи. Наистина нелегални записи. През лятото си ходех с дълга коса и тясни оранжеви джинси; филмите ми бяха интересни, а не като сегашните, на които основният диалог е : Копеле! Майната ти! По дяволите! Да ти го начукам! Ще го духаш! Ще те убия! и прочие изискани и висококултурни реплики.

цитирай
64. thescarletletter - Ако ВМР, а също така и фанатизира...
28.05.2018 08:35
Ако ВМР, а също така и фанатизираните рософоби имахте достатъчно власт, с вашия хъс и демократична захапка на булдог съм сигурна, че щяхте да удавите в кръв всички русофили. С какво щяхте да сте фактически различен от Сталин и от всички останали световни диктатори, наложили режимите си с жестокост? Когато само ви чета русофобите как злостно и нетолерантно се държите в блога с думи, не мога да си представя какво щеше да бъде, ако това което ви се иска и го можехте.

Не ми се е налагало да емигрирам където и да е- в България живея добре, понеже съм комунистическа семка. :)))))))))
цитирай
65. troina - Скарлет, умираш, да се правиш на интересна пред мъжовете..
28.05.2018 09:06
Не ми се е налагало да емигрирам където и да е- в България живея добре, понеже съм комунистическа семка. :)))))))))

даже и с цената на тоталната си инфантилия, и
ненужни момински пози...като започнеш с тези парадийни обръщения
и накрая безсилно завършиш както винаги с..тъпи усмивки..
няма Русофоби,путинофили, има хора Свободни по дух, има ги и в Русия..
това дебатираме тук..
Въпрос на идеи, принципи, опит, а също и морал..
нека не отварям дума за върлите путинофилли“,знаеш ги..
ами не си коректна,а даже..смешна и безсилна...
любимата ти роля, като започнеш да се правиш на кварталната библиотекарка..
не си проваляй крехкия имидж..пред ..батковците..
гледай си кефа..на фалшивото Его..
кака ти Джу
цитирай
66. getmans1 - . . . Явно не четете достатъчно дори и ...
28.05.2018 09:11
... Явно не четете достатъчно дори и блог.бг. иначе нямаше да кажете подобна глупост.
Само в блога са хиляди заканите към т.н. русофоби от „миролюбците“ русофили.
Като се видно промените се извършиха без кръв, без народен съд и други незаконни ексцесии.
Не т.н. либертарианци ви наричат гейове, джендъри и куп още обиди, най-много да ви пратим там където ви е мило Москва или С. Корея, дори и за Сибир не говорим.

thescarletletter написа:
Ако ВМР, а също така и фанатизираните рософоби имахте достатъчно власт, с вашия хъс и демократична захапка на булдог съм сигурна, че щяхте да удавите в кръв всички русофили. С какво щяхте да сте фактически различен от Сталин и от всички останали световни диктатори, наложили режимите си с жестокост? Когато само ви чета русофобите как злостно и нетолерантно се държите в блога с думи, не мога да си представя какво щеше да бъде, ако това което ви се иска и го можехте.

Не ми се е налагало да емигрирам където и да е- в България живея добре, понеже съм комунистическа семка. :)))))))))

цитирай
67. troina - оффф, селооото не умира в нас/ 66. thescarletletter -
28.05.2018 09:12

и в наше село разбраха бабите, че си мутреса с БМВ с кожен салон за 10хилки

Ексхибиционистичната
ми интимност към свечеряването
съблазнява
светофарите на кръстовищата.
цитирай
68. vencivaleri1951 - Хайде да помислим дали толкова лошо се живееше в България през соца
28.05.2018 09:53
Достатъчно е да се погледнат теченията на бюлетините на МОТ/международна организация на труда със седалище Женева/ и ще видим, че в различните години
страната ни се нарежда като стандарт и жизнено равнище от 25, 6то място до 32ро, 33то. През различните години различно , но в този диапазон. Тоест веднага след развитите западни страни. Това което ни вдигаше в класацията бе заетостта , положителния прираст, лесния достъп да образование/прилично при това/, медицина, култура, столовото хранене,чистата храна.../не богат асортимент наистина но качествена/ Например златна коронка струваше под 10 лв. Тоест с минималната работна заплата на вишист 155лв можеше да си сложиш 15 коронки-плащаш златото единствено и то по занижени цени за медицината. Днес половината и повече население е в буквалния смисъл беззъбо. Страни като Гърция, Испания, Португалия бяха зад нас-гърците през уйкендите окупираха магазините ни , а и гастарбайтери работеха у нас-предимно в строителството. Да дъвките бяха " Идеал", но трябваше ли да харчим валута за дъвки? Защо не си припомним колко струваха билетите за кино, театър, опера, концерт...Колко струваха книгите-Да редяхме се за някои заглавия, но колко струваха печатните издания. След малко ще отида на погребение и ...Днес голяма част от покойниците ги извозват в провинцията, защото в София и градовете цените са не по джоба на много. Четеш в траурните паркове-ниски цени, паметници на изплащане...Ни да си жив, ни да си мъртъв Ще припомня, че преди при смърт се отпускаха средства , които покриваха разходите на скромна церемония и погребение.
Тоест, семпло, но човек макар и скромно бе подсигурен от раждане до смърт. Нямаше ровене в кофи за боклук, нямаше епидемия от бездомници, нямаше изхвърляве от домовете поради необслужена ипотека. Бяхме над 9 милиона, практически пълна заетост и с почти гарантиран годишен отдих. За организирана престъпност, наркомании, корупция /извън вектора на бакшиша/ знаехме главно от филмите.
Днес къде сме? Броят ли ни живи?
пп И още нещо Хайде да се погледнем в блога Аз съм взел дал-пенсионер общо взето. Ама тук има млади хора-домакинът е млад човек, други като него също...
От сутрин до вечер сме в мрежата и . Защо? Защо ни е този измислен живот? Та компа е дрога . Обикновената дрога те качва на 7 то небе, зад клавиатурата ти можеш да се изживяваш като жител на това небе.
Говорим за Русия. Днес Русия има сериозен проблем с наркотиците. В Питер винаги достъпът до дрога е бил лесен-пристанище, много западняци-алъш вериша върви. Но руснаци, а и ние чуждите студенти не кълвяхме ...Да , от време на време, за келешлък съм пушил "Дурь" и опиум дори, но никаква привързаност. И причината е очевидна. Да се надрусаш в Русия са ти необходими днес 15-20 долара за двама.
Преди това бяха 15-20 рубли. С тях можеше да пушиш или вземеш хапчета или да отидеш на представление или спортна среща, а след това да продължите с приятелка или приятел в ресторант. Ще ви останат и за такси. Днес представление и ресторант за двама в Питер ще Ви струва 150-200 долара. За това се избира ерзаца-дрогата
цитирай
69. troina - бай Вуте, опр, дислексията си я преборил,
28.05.2018 10:14
но, с тази сенилна логорея,
бера грижи вече за теб..
Всеобщо Благо не съществува, Венце
Всеобщо Спасение , също..
това е в противоречие със Законите на Еволюцията,
заложени като Основа на Живота тук на тази Земя..
и така, трябва...
другото е..бля бля бля...за да не Умрем от пенсионерска самота..
поздравче, нямате умора,ей хоораа..
/ами добре си живуркате в Българията, даа, що ревете толкоз?!!
цитирай
70. vmir - 66. thescarletletter,
28.05.2018 10:24
Кой оправдава собствените си деяния с чужди престъпления от миналото? Кой набеждава другите в собствените си намерения или деянията на предците си? Вие не сте комунистическа семка, а семка на престъпници, които оправдават деянията си с комунистически "тактики". Затова и взривяването на претъпкана с богомолци църква намирате за нещо рутинно или банално. Защо не се заинтересувате за наследниците на додеветосептемврийските попове, учители, кметове, горски пазачи, стражари или дори само занаятчии дали са живели като "комунистически семки" въпреки обещаваното "равенство"? Това, че предците ви са безскрупулни и с престъпно съзнание не е основание да смятате и останалите за безскрупулни като тях. Нима не е отвратително и дори престъпно да клеветиш жертвите за деянията на престъпниците?
цитирай
71. getmans1 - . . . Венци, аз те помолих за отговор ...
28.05.2018 10:51
... Венци, аз те помолих за отговор пък ти взе, че ме разсмя.
Значи тъй, „Икономиката, икономична“ и това ти е отговора. Пък Иран след санкциите се явява „нов“ играч на пазара, Путин доволен и на 60$/ за барел, ДР не печата долари и в Америка и Китай опашки на бензиностанциите:)))


vencivaleri1951 написа:
getmans1 написа:
... упорито отбягваш да отговаряш на поставени от мен въпроси пак ще питам и теб:

„Този Запад когото обвиняваш направи така, че света да плаща за барел петрол дори и 140 $, защо ли!?
Няма да е лошо да поанализаторстваш по този въпрос защото не го направи по времето на пияндето а точно като жест към Путин.“



[quote=vencivaleri1951]


Въпросът ти е с понижена трудност. Промишлеността на китай искаше гориво, Държавния резерв печаташе без умора долари, Европа правеше ръст и инвестициии , които никога няма повече да повтори-поне в този си състав. Дори България с отблъскващата си бюрокрация и корупция направи по Станишево време около 20млрд чужди инвестиции и не помня вече колко млрд задели на страна от излишъци. Вкараха се пари и във войни в близкия изток, което също увеличи цената на петрола.
То и футболистите почнаха да се купуват за по 100и отгоре милона евро. Обезцениха се просто парите и след това дойде и финансовата криза, след нея производствената
и дълги години рецесия-петролът падна до 40-50 долара. Тръмп с Иран пак го вдигна, и отново ли заради Путин е този "жест"

цитирай
72. vencivaleri1951 - то и абсолютно добро и зло не съществува
28.05.2018 11:08
troina написа:
но, с тази сенилна логорея,
бера грижи вече за теб..
Всеобщо Благо не съществува, Венце
Всеобщо Спасение , също..
това е в противоречие със Законите на Еволюцията,
заложени като Основа на Живота тук на тази Земя..
и така, трябва...
другото е..бля бля бля...за да не Умрем от пенсионерска самота..
поздравче, нямате умора,ей хоораа..
/ами добре си живуркате в Българията, даа, що ревете толкоз?!!


Хайде дай да се колим-не че не го правим от време на време
цитирай
73. vencivaleri1951 - Защо ти е толкова трудно да разбираш
28.05.2018 11:14
getmans1 написа:
... Венци, аз те помолих за отговор пък ти взе, че ме разсмя.
Значи тъй, „Икономиката, икономична“ и това ти е отговора. Пък Иран след санкциите се явява „нов“ играч на пазара, Путин доволен и на 60$/ за барел, ДР не печата долари и в Америка и Китай опашки на бензиностанциите:)))





vencivaleri1951 написа:
getmans1 написа:
... упорито отбягваш да отговаряш на поставени от мен въпроси пак ще питам и теб:

„Този Запад когото обвиняваш направи така, че света да плаща за барел петрол дори и 140 $, защо ли!?
Няма да е лошо да поанализаторстваш по този въпрос защото не го направи по времето на пияндето а точно като жест към Путин.“



[quote=vencivaleri1951]


Въпросът ти е с понижена трудност. Промишлеността на китай искаше гориво, Държавния резерв печаташе без умора долари, Европа правеше ръст и инвестициии , които никога няма повече да повтори-поне в този си състав. Дори България с отблъскващата си бюрокрация и корупция направи по Станишево време около 20млрд чужди инвестиции и не помня вече колко млрд задели на страна от излишъци. Вкараха се пари и във войни в близкия изток, което също увеличи цената на петрола.
То и футболистите почнаха да се купуват за по 100и отгоре милона евро. Обезцениха се просто парите и след това дойде и финансовата криза, след нея производствената
и дълги години рецесия-петролът падна до 40-50 долара. Тръмп с Иран пак го вдигна, и отново ли заради Путин е този "жест"





Да," икономиката глупако" Сега да не се обидиш-Кенеди цитирам. Когато икономиката е в подем търсенето на енергоносители е повишено и от там цените хвърчат нагоре. При рецесия става обратното. Китай също сви обеми-от почти двуцифрен ръст свали до 3,4% Това са много милиони барели.
цитирай
74. starforlife - Въпроси към всички уважаеми гос...
28.05.2018 11:59
thescarletletter написа:
Въпроси към всички уважаеми господа, които гостуват на Жоро и Пискова:
Вие кога за последен път бяхте в Русия? За колко време беше пребиваването ви там? От къде черпите достоверността на твърденията си? Вие май обичате да говорите в минало време или да творите новини. От това, което чета разбирам, че не сте стъпвали на руска улица с дата от последните ( нека да са) пет години.
В Русия няма повече пияници на глава от населението, в сравнение с Германия например. В Русия мизерията не е по- голяма, отколкото например в момента в България или в която и да е Европейска държава. Но в момента в Русия полицията НЕ е с извити ръце от толерантност към престъпниците, за разлика от цялата световна, цивилизована, демократична общественост. Русия следва само собствените си външни и вътрешни интереси, които на другите не им стиска да следват, защото обичат да се групират.

http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2018/04/01/ostavam-da-jiveia-v-rusiia.1601893

8-ми коментар, основно ~ 5. obses

И си права, thescarletletter, и не си.
Не съм аз този, който да преценява дали си повече права, отколкото не, но ако трябва да изкажа мнение - определено повече НЕ си права.
~ Корупцията в Русия е огромна и сравнима с природно бедствие.
~ Свободата на словото и въобще почти всички демократични аспекти на свободата е много, ама много окована и поставена в ъгъла.
~ Гарантирам ви, че определено никой българин (имайки предвид как са протичали процесите при нас и с какво сме се сблъсквали) НЕ би му допаднал живота в Русия и НЕ би му се искало да го живее там.

За N^n (да светна интелигентните повече от мен небила-охранители, че това е начина в случаи като този да напишете "Ен на Ента степен") път използвам възможността и повишената читаемост да кажа, че аз НЕ съм нито русофоб, нито американофил.
Кефят ме и одобрявам основно обстоятелствата... хайде нека за по-красноречиво го казвам "в Америка", но самият факт, че най-добрият ми работодател в момента е Финландски, при все, че основната корпорация е американска, е показателен, че не залитам по американското на всяка цена...
Та: Кефят ме условията, които има "в Америка" човек да бъде ограничен в шанса си за лична и личностна изява единствено от размаха на въображението си и труда, който е склонен да положи, за да постигне желаните хоризонти.

Да, определено бих избрал да живея в Манхатън дори като среден американец пред това да живея в Москва като човек с доста над средното ниво възможности.
Да, определено не виждам в абсолютно никоя сфера нещо руско, което не да превъзхожда, а дори да се доближава до качеството и функционалността на съответното западно.
Да, определено харесвам западния Образец и не харесвам руския, който съм му сърбал попарата и не говоря само за онова време при нас.

За мен е важно да мога да се нарека и бъда гражданин на света, а това Русия в момента няма как да ми го даде.
Най-малкото, колкото и смешно да звучи, защото цените на екскурзиите на запад и особено екцзотичните дестинации са в пъти по-непосилни от тези спрямо нашия стандарт в момента.
"Луксозните" стоки също.

Не на последно място държа да кажа, че м/у мен и Пискова НЯМА абсолютно никаква комбина и никога не е имало, че да определяш гостите като на двама ни!
В основите си аз винаги съм бил солов играч (затова и например никога не съм се захласвал по спортове като футбола примерно) и когато се е касаело за колектив, екип - трябва да съм най-малкото неформален лидер, защото иначе не ми се получава комфорта.
ха ха ха
цитирай
75. starforlife - И ЕДНО ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ВВ1951, АКО МОГА ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯ В СОБСТВЕНИЯ СИ БЛОГ ха ха ха
28.05.2018 12:16
Венци, ти говориш винаги неконкретно и отбягващо неудобното ти.
Точно ти си този, който може и неосъзнато, напъваш да блестиш, а го преписваш на мен.

Да, аз имам моя "крилата" фраза: СКРОМНОСТТА Е ЗА ТЕЗИ, КОИТО ГИ Е СТРАХ ДА БЛЕСТЯТ!
Но определено не съм от тези, които се пънат да блестят в очите на слепите.
Има места където това ми е при сърце и някакъв тъп блог като блог.бг определено НЕ е от тях.
Помисли само в/у факта, че допреди... колко? ти не ме познаваше, а съм тук със сигурност преди абсолютно всеки от вас.
И не, никога не съм имал профили, които да не са били поставени пред вас "официално" като мои, ако това ще се изтъкне като причина.

Освен това, ВВ1951, ти ама изобщо не познаваш психологията ми, че да се пънеш да ме определяш като такъв или онакъв и особено пък да ме пращаш на лекар или ми казваш, че съм болен.
Защото не съм седнал да ви пързалям с лъжи (както например съм хващал не веднъж и два пъти да прави корешът ти), за да се правя пред вас на "вижте ме - почудете се, носа ми се не достига с говняна клечка", а ти и други твои "приятели" точно това се опитвате да вмените.
...
Та, Венци, най-общо исках да ти кажа, че се изявяваш като смешен събеседник.
Защото когато нещо те питат - ти не отговаряш прямо и директно като мъж, а шикалкавиш, премълчваш, изкривяваш, ЛЪЖЕШ.

Нищо лично - просто факти.
цитирай
76. starforlife - Упс, май под този постинг се изложих и забравих да давам типичната прозрачност при статистиката си
28.05.2018 12:51
Последни 20 регистрирани посетителя
12:44 - zemela
11:44 - nikita8888
11:43 - irochemical
11:06 - vencivaleri1951
10:48 - debeloto
10:44 - getmans1
10:08 - troina
10:03 - vmir
10:01 - bojinkata
09:46 - predatorka
09:22 - vencivaleri1951
09:12 - getmans1
09:09 - troina
09:00 - 3nai
08:56 - getmans1
08:55 - troina
08:35 - thescarletletter
07:32 - getmans1
07:28 - krapetz
07:23 - newsoftheworld


Последни 20 гласували:
12:44 - zemela
07:49 - newsoftheworld
07:32 - getmans1
07:19 - vmir
07:06 - kolevn38
06:55 - anngry
03:46 - barneba
27.05 22:34 - tutankhamon661
27.05 22:08 - nbrakalova
27.05 19:59 - newsoftheworld
27.05 18:11 - angpiskova
27.05 16:55 - anngry
27.05 14:52 - planinitenabulgaria
27.05 14:47 - raff
27.05 14:12 - musicgirl81
27.05 12:30 - delff
27.05 11:51 - kolevn38
27.05 11:14 - xubavka
27.05 08:59 - deathmetalverses
27.05 00:07 - vmir

И понеже мърчо69 и това се опита да вмени, та да попитам кои точно от цитираните профили са мои?
Или да цитирам с кои се познаваме реално?

ОК.
Познавам се реално с: zemela, getmans1, troina, vmir, musicgirl81, kolevn38, xubavka, deathmetalverses
8 от 20.
Това са си 40%.
цитирай
77. librarian - Привет! :-)
28.05.2018 13:05
starforlife написа:
ВСЯКО ЕДНО литературно произведение също можеш откри в НЕТ-а за минути и, ако ти трябват на хартия - компютър+принтер, отново дадени ти от амерковците, а не рашите.

Аз мразя американците, заради които трябваше да оставя тихата си и спокойна работа на библиотекарка :-) :-)
Бях принудена да стана бизнес-дама. :-) :-) :-)

Разбиваш с този коментар, Стар. :-)
Например с показателното: "Я ми кажи как така през 1988-ма решавам да карам курс за дисководещ (защото не може без кетап представи си да пускаш някъде пред легално организирано събрана маса хора музика) и преди да стигна до втория изпит пред Тома Спространов по история на музиката и взел него - до третия, който е вече сценичния, практическия и ТРЯБВА да съдържа пропаганда - трябва най-напред да съм взел първия изпит, който беше... ПОЛИТИЧЕСКИ?!!
Кажи ми какво общо с музиката имат НА ПЪРВО МЯСТО пленумите на ЦК на КПСС и НА ВТОРО МЯСТО тези на БКП, че за да станеш дисководещ дори 4-ти разряд (временният, двугодишният) - трябва най-напред тях (пленумите) да знаеш и да минеш ПЪРВИЯ изпит в/у тях?
Да ти е~а и соца фригиден откъм СВОБОДА и ЛОГИКА!
(те ще ми казват, че на младежка дискотечна програма трябва да пускам "педалчетата" Аргирови "сутрин в 7 точно", а не композицията "Трясък" на Дейвид Сънборн)"
:-)
цитирай
78. krumbelosvet - Лелеее
28.05.2018 13:23
Ква помпа!!!
Ква помпа и кво възхищение за най-обикновена ПРОПАГАНДНА статийка, невежа при това.
Знае ли авторът, например, защо Велика Британия оставя една тясна ивица афганска територия м/у Русия и Индия? И защо "болният човек", Османската империя, е реанимирана не веднъж, въпреки безбройните й зверства над нас и др. народи? И защо в Кримската война 1853-56г. срещу Русия воюва ПОЧТИ ДНЕШНАТА КОАЛИЦИЯ - Турция, Франция, Англия, едно немско графство и едно италианско кралство?
Много просто защо. Англосаксите, завладени от етнически банкери, не искат друга световна империя освен тяхната - Британия преди и САЩ сега, съсъ сателитите им, и ние м/у тях.
И Русия е последна преграда пред едно световно господство, по-смъртоносно от хитлеристкото...
цитирай
79. getmans1 - „Защото не съм седнал да ви пързалям с лъжи (както например съм хващал не веднъж и два пъти да прави корешът ти),“...
28.05.2018 13:54
Ха-ха-ха, Стар, тук направо си им засегнал „Атамана“ и дето се казва, най-милото след Русията:))).
Той показалеца си да снима и покаже в постинг ще ги хвърли в екстаз.
Имам нещо архивирано но ще ми отнеме време да го търся сега затова ще ти цитирам нещо по памет:
„Блеки, понеже мен ме мързи като ме видиш пускай помпота“
Значи, това е от постинга на ЧеПърдалото когато ги учеше „чинките и врабчетата“ на помпиерство.

Смешното е, че по-късно ЧП се беше запилял някъде и „първенеца“ дето ми викаше „Кой те чете тебе, бе?“ си бише останал с около 75-80 прочита :)))

Тук е момента да се самоцитирам от днешният ми постинг:
„ТАРТЮФЕЛ, ТАРТЮФЕЛА НЕ ХРАНИ
НО ДО КРЪВ ГО БРАНИ, ДОРИ И В БЕЗЧЕСТ
ЗАРАДИ ЕДНИЧКАТА ... ТАРТЮФЕЛСКА ЧЕСТ“
цитирай
80. germantiger - ...
28.05.2018 14:08
56. kvg55 - До 54. germantiger
02:15
РККА победи в гражданската война!
РККА отхвърли военната интервенция на четиринадесет държави!
РККА победи във ВСВ!

ГРЕШИШ

СССР ЗАГУБИ СТУДЕНАТА ВОЙНА

САЩ И АНГЛИЯ ПОБЕДИХА ВЪВ ВСВ

САЩ И АНГЛИЯ ПОБЕДИХА В ПСВ

САЩ И АНГЛИЯ ОСТАВИХА РККА В ГРАЖДАНСКАТА ЗА ДА СЕ РАЗСИПЯТ РУСНАЦИТЕ

ГЕРМАНИЯ ПРОБУТА ЛЕНИН И СИЕ ЗА ДА СЕ РАЗСИПЯТ РУСНАЦИТЕ

и те се разсипаха, разсипаха и тук

във всв за 1 германец са падали по 4-5 руснаци победители

ашколсун победителю
цитирай
81. starforlife - ~ 81. krumbelosvet
28.05.2018 14:10
- Първо: Да ти благодаря за минуса.
Сега нали се усещате, че ги ебавам чинките, а не, че ме интересува гласуването, но пък това не означава, че не мога и не съм си извел инструментариума на самата платформа да ми генерира изричната статистика във файл. Така го умеем била-охранителите, които можем само ГИФ-чета да правим.

Второ: Трябва ли да използвам глупостта на мърчо69, цитирам:
merlin68 написа:
Копирал си както казва Пискова "истински анализ" ... от 1999г. Ако на теб и Пискова не ви е известно, сега сме 2018г. и империята която се конфронтира с цял свят не е Русия, а САЩ.
Но дори за 1999г. този анализ е напълно неадекватен.
За да ти кажа: Защо ме занимаваш с "Кримската война 1853-56г." и какво общо има тя с постинга?
Тук (и в статията) говорим не за конкретни извадки от историята на Русия, а за едного рода отношение на държавата към самата държава. За едного рода недалновидната й социална политика.
(Не е ли смешно и жалко дори да ти мине мисълта, че може да обложиш пък макар и с нищожен данък целия си народ, за да използваш парите за догонване на САЩ по отношение на Космоса?)
А, че е недалновидна - това го показва самия факт, че СССР се разпадна и много бивши републики недовостват и не желаят да са в границите на Руската Федерация, а искат независимостта си.
Да не говорим, че 100% от младите хора в Русия, искат промяна в модела на управление и приоритети на държавата, искайки по-добър и най-вече свободен живот. Свободен от това, някой да им казва кого да мразят и кого да обичат. Какво да обличат и кога и къде да се събличат.

Но, ако трябва да ти отговоря по друг начин, круме, то мога да го кажа така:
Гнила Великобритания има висши учебни заведения като Кембридж и Оксфорд (и още десетки), които отварят широко вратите си пред възпитаниците си по цял свят.
А възпитаниците на Ленинградски и разни други руски - ги виждаме дори като примери от тук, блога, къде са във хранителната верига.
Така, че - в определена степен аз бих се "радвал" да ни "пороби" Великобритания.
Бяхме "роби" на СССР десетилетия...
Всички страни от бившия СИФ бяхме такива...
И видяхме какво ни насеше като "просперитет": например заграбване на такива сериозни наши отрасли като тютюнопроизводство и зеленчукопроизводство, които на безценица се телепортипаха към тогавашния СССР.
Не соц-държави бяхме ние, а ЦОЦ-държави.
Защото една държава с имперски амбиции просто ЦОЦАШЕ от куп други, малки, като България.
Да ги изброявам ли?
цитирай
82. germantiger - ...
28.05.2018 14:26
62. thescarletletter
Човекоядството се е случвало 400 години на всеки бедстващ европейски, (изследователски) кораб, като хора с благороднически титли са го практикували с угризения на съвестта, за да оцелеят. Руснаците също не са го правили за удоволствие. Немците също са избивали немци. И то с хиляди. Хитлер как налага режима си? Та Комунистите не са правили нищо невиждано и направено от запада преди това.
Всеки исторически факт който се е случвал в Русия има десетки прецеденти и аналози на запад. Така, че да се сатанизира безогледно нещо, само защото е то, не е обективно.

Да, другарко, почти сте права, но понеже не познвате историята както я познавам аз, ще Ви коригирам:

- мащаба в русия е несравним с това на запад

- никой не е клал собстения си народ както руснаци своите

- РУСНАЦИТЕ И БГ КОМУНЯГИТЕ САТАНИЗИРАХА ЗАПАДА 45 ГОДИНИ

- сега някой ви сатанизира, дру ви обожава

- по мое време аз като растях по червено време се станизираше само едното

- днес има едно и второ, по червено време имаше само едното

......

руснаците мразеха, плюеха, лъжеха и подменяха историята, за това аз исторически с право, заслужено и обосновано ги намразих

руснаците бяха обявили война на всичко и всички под тях в историята - всички бяха отвратителни срещу русия - русия срещу всички в историята беше светла с бяла риза - лъжа

аз мразя лъжата и несправедливостта органично, за това мразя исторически най-много русия, защото както руснак е лъгал и правил несправедливост към историята, никой друг не го е правил

"ВИЕ" ЗАПОЧНАХТЕ ТОВА И ГО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДОРИ ДНЕС ОТ КРЕМЪЛ
ГЕРМАНИЯ ВИ МЪЛЧИ НАЛИ, ТЯ НА ВСЕКИ МЪЛЧИ КОЙТЪО Я ГАВРИ

за това аз другари и другарки, вербално, тук в някакъв си блог, нищо работа, доколкото ми позволяват моите малки като мравка силички ще сера по вас АРГУМЕНТИРАНО и ще се гавря с вас ПОСРЕДСТВОМ ИСТИНАТА

вие обявихте тази ментална война и аз с цялата си зверска омраза ще ви я дам, имагинерно тук, в блогче някакво, на шега с думи разни - едно нищо

ще поемате
цитирай
83. starforlife - ~ 83. germantiger
28.05.2018 14:30
Митак,
от горния ми коментар става ясно, че мен не ме вълнува сектор "война" и "въоръжение".
Вълнува ме сектор "ПРОСПЕРИТЕТ".
Русия в лицето на разпадналия се СССР имаше наистина добри военни разработки, но за сметка на чудовищно ограбване (във вид на изоставане, на липса на бюджети, за да има за военния) на сфери като: социално добруване, здравеопазване, образование и т.н.
Нещо повече: СССР грабеше от въпросните ЦОЦ-държави.
Грабеше не само основно селскостопанска продукция и различни суровини, а грабеше труда на хората. Грабеше интелекта дори на хората.
Не напразно голяма част от ВПК на страните от Варшавския договор се реализираше именно тук, в България.
Защото сме умна нация. 10% от нацията де. Останалите мързеливци и чакащи някой да им направи плановата политика и те да се чувстват защитени най-вече икономически.
Именно това е най-смешното за мен в поведението на русофилите и социалистите: СПОРЕД МЕН това са изключително хора, за които предприемчивост, инициатива, хъс и т.н. са чужди и непознати думи.
Те харесват социализна основно заради спокойствието което им дава без да влагат големи усилия - да са задоволени с началните неща в пирамидата на Маслоу.
цитирай
84. germantiger - скарлет
28.05.2018 14:31
НЕ НАРИЧАЙ ИСТИНАТА - САТАНИЗАЦИЯ!

ако не ти харесва - не чети - занимавай се с твоята продукция

ти си продуктивен чове какво въобще правиш в някакъв си блог, чудя се

наистина пишеш великолепно според мен и ти пожелавам да го правиш

и повтарям - НЕ НАРИЧАЙ ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА - САТАНИЗИРАНЕ

ПС
Защо не питаш путин какво прави на 9 май?
Защо не питаш Корнелия Нинова какво прави на 9 септември?
Защо не питаш Стивън Спилбърг за неговите германофобски филми?

ТЯХ ПИТАШ ЛИ ГИ КАКВО САТАНИЗИРАТ И ТО НА СВЕТОВНО НИВО, не в някакво си блогче?

Или те са недостижими за нас и не питаш - ами ДА БЕШЕ ПИТАЛА НА 9 МАЙ ЧЕРВЕНИТЕ БЛОГОВЕ?

НЕ ВИДЯХ ДА СИ ПИТАЛА НЯКОЙ НА 9 МАЙ 2018 КАКВО САТАНИЗИРА С ПОБЕДАТА НАД ГЕРМАНИЯ?

пита ли някой - къде?

...

МЕН КАТО МЕ Е МРАЗИЛА РУСИЯ, ЩЕ Я МРАЗЯ И АЗ

под мен и аз съзнаваш какво имам предвид нали, все пак не мен и не аз
цитирай
85. starforlife - ~ 85. germantiger
28.05.2018 14:32
germantiger написа:
за това аз другари и другарки, вербално, тук в някакъв си блог, нищо работа, доколкото ми позволяват моите малки като мравка силички ще сера по вас АРГУМЕНТИРАНО и ще се гавря с вас ПОСРЕДСТВОМ ИСТИНАТА

вие обявихте тази ментална война и аз с цялата си зверска омраза ще ви я дам, имагинерно тук, в блогче някакво, на шега с думи разни - едно нищо

ще поемате

Аааа, недай така!
Някои джендър-женчовци цели срещи за навиране на лопати в Дъ-то определят.
Но после се покриват като женско Дъ на сянка в бабешки кюлоти.
цитирай
86. starforlife - ~ 82. getmans1
28.05.2018 14:37
Виж сега, Радо...
Първо да ти предложа една редакция на стихото, за да стане по-неповтарящо се в частта за Честта и най-вече по-завършено, защото сега стои "отворено".
ТАРТЮФЕЛ, ТАРТЮФЕЛА НЕ ХРАНИ
НО ДО КРЪВ ГО БРАНИ, ДОРИ И В БЕЗЧЕСТ
ТАРТЮФЕЛ ОСТАВА СИ ОБАЧЕ
И ПО ТАРТЮФЕЛСКИ ЗЛОЧЕСТ

А сега няколко вмятания по отношение на както го нарече "Атамана", защото аз не подмятам просто колкото да интригантнича и то нерелевантно (и неноторно - и неноторно), а говоря от позицията на логиката и професионалните си компетенции.

Да вземем за пример този да кажем постинг:
http://theeconomist.blog.bg/politika/2017/12/06/za-vecheria-na-nikulden-esetrova-riba.1581496
И без да сте хай-технологици, че да можете да обработите за 10 минутки дигитално снимката и да отчетете, че е правена в магазин - бихте могли да си зададете релевантния (и ноторен - и ноторен) въпрос: "Защо е този супер-близък план на заснемане?"
Защо не са заснети бутиките изцяло и с част от масата да кажем, в/у която са поставени, а именно така?
Отговорът е прост: Защото няма как да стане, без да се заснемат останалите бутилки от щанда за алкохол, където стоят и няма как да се подведе читателя, че не са купени, а просто снимани.
Е... Елементарна лъжа. Блогова надувка.
Но показва пренебрежителното отношение и незчитане на Истината.
Както например и този постинг да кажем:
http://theeconomist.blog.bg/politika/2018/04/28/petyk-vecher-ili-kakvo-barat-barocite-v-bara.1605880
В който отново се подвежда читателя, че нещата се случват в петък, а не в четвъртък както е в действителност.
Отново нищо несъществено, но все пак лъжа. Блогова игра, но пак казвам: незачитане на истината и липса на уважение към четящия, послъгвайки го.
Така беше и с Айфона...
И с куп вруги неща.

А някои дори не осъзнават, че съвременните устройства, които служат за заснемане в дигитален формат, оставят изричен дигитален отпечатък дори за географското местоположение, където е направена снимката.
Тоест: тъп и неразбиращ била-охранител като мен, Митак, не е нужно да наема и плаща на детективска агенция да му издири Русти примерно.
Дастатъчно е да погледне за нови 10 мин. дигиталния отпечатък с географските координати на снимката на любимия му котарак например - и вече да знае въпросните географски координати.
След това един най-прост смартфон и Google Earth може да го заведе на мястото.
Така, както след няма и седмица ще е готова напълно новата моя заигравка, която като заснемете каквото и да е като обект (забележителност) по цял свят - ще го открива именно в базите данни на Google Earth и ще ви цитира наличната информация за него.

Интересни неща, м?
Била-охранителни.
Като за хора с ниско ниво на Интелект.
цитирай
87. germantiger - +
28.05.2018 14:38
66. thescarletletter - Ако ВМР, а също така и фанатизира...
08:35
Ако ВМР, а също така и фанатизираните рософоби имахте достатъчно власт, с вашия хъс и демократична захапка на булдог съм сигурна, че щяхте да удавите в кръв всички русофили. С какво щяхте да сте фактически различен от Сталин и от всички останали световни диктатори, наложили режимите си с жестокост? Когато само ви чета русофобите как злостно и нетолерантно се държите в блога с думи, не мога да си представя какво щеше да бъде, ако това което ви се иска и го можехте.

Не ми се е налагало да емигрирам където и да е- в България живея добре, понеже съм комунистическа семка. :)))))))))

...

Напротив - демократите ако ви подхванат със сатъра - ще оставят доста живи сред вас - виж аз едва ли, освен комунистки за шибане, нямам предвид теб

ти не си никаква комунистическа семка :) ти си дребен, среден или едър буржоа :)

ти си вероятно като тия капиталистите на другаря путкин - те били комунисти по произход, но капитал по реализация

шегувам се, разбира се - не знам каква си и не е моя работа, а и да знаех ;)

Да се върна в началото - след като сте клали, ако на някой му дойде сгода ще коли и "вас' - заслужено

Демократите не са зверове като "вас", по клане руснаци и другари са олимпийци

ПС
ПИТАШ ЛИ КУХЕЛ, РУСТАМ КАК БИХА КЛАЛИ - ЩОТО ТЕ СА ГО КАЗВАЛИ ТОВА ЧЕ ГО ИСКАТ и не само те в този блог или само "нас" питаш?
цитирай
88. germantiger - чета поредно
28.05.2018 14:40
сега съм към 67-и коментар :D не съм стигнал надолу още старофлайф...
цитирай
89. germantiger - та финално скарлет
28.05.2018 14:59
ти си буржоа, казвал съм ти :) произхода може да е червен, но ти си буржоа вероятно завършен

Като питаш нас дали ще "колим" - питаш ли червените?

Не, "ние" няма да колим - вашите колят по- по- най-

Казваш, чер ние сатанизираме...

Сатанизират ли вашите повече от нас нон-стоп - ДА

Е ? Години наред в блога червените бяха много ербап - факт

Едва наскоро, когато Жоро предложи среща на бло лъсна, че са страхливци

Години наред си разграваха коня в някакъв блог - един случай ги постави в "ъгъла"

Разбира се, че това е блог, разбира се, че ние не живеем тук, разбира се, че има по-важни неща
цитирай
90. germantiger - финално от мен
28.05.2018 15:06
Те сатанизираха 45 години и още 27

Те кънтят на 9 май и 9 септември

Те си въртят бизнеса и червените фирми

Те се пънат в блога с втори народен съд, шумкари щели пак да стават

ТИ СКАРЛЕТ ЩЕ ПИТАШ НАС, МЕН, ВМИР, ЖОРО, ТОЗИ И ОНЗИ

КАКВО ЩЕ ПИТАШ, щяла да пита, нещо питала, че и смешно й се струва с подхилкване

"ако ти вкарам едно" - ти няма ли да ми вкараш веднага в отговор

ако плюя, ти няма ли да плюеш или станахте дами и господа

удрят - удряш, над теб и ти над тях, отгоре ти и ти отгоре им

ше ви еба майката на русията, шибани комунистически лайна

на майка ви руска и червена мърши

не псувам теб - скарлет - ти си буржоа и капиталистка от нашите :D
цитирай
91. starforlife - ~ 92. germantiger
28.05.2018 15:09
germantiger написа:
Е ? Години наред в блога червените бяха много ербап - факт

Едва наскоро, когато Жоро предложи среща на бло лъсна, че са страхливци

Години наред си разграваха коня в някакъв блог - един случай ги постави в "ъгъла"

Аааа, не така, Митак!
- Първо: Оправи това "бло", защото това е едно нарицателна на Жена тук, към която изпитвам коренно различни чувства.
- Второ: Не аз, а ТОЙ - Кофичко - провокира срещата. Гети ще потвърди.
Негови бяха заканите за навиране не само на лопати, а цели "Ямахи" в Дъ-то ми/ни(с Гети).
Че кой съм аз да не му уважа мерака на "мъжагата"?
Уви - оказа се абсолютен путьо, за който въздуха от помпата тук се е превърнал и във въздух в "мъжките" му изказвания.
- Трето: Тя цялата агитка им е страхлива, Митак.
Загатнах в 89-ти коментар неща за "Атамана" както го нарече Гети... Да кажа ли как ми е спаменавал, че урежда мъжките си въпроси с евентуално наемане на биячи?
СмЕх!
Че кой истински Мъж оставя друг да му върши мъжката "работа" бре?
Ами давайте ги тези биячи бре!
Когато, където кажете.

Бааси льольовците!
цитирай
92. starforlife - ПС:
28.05.2018 15:18
germantiger написа:
Разбира се, че това е блог, разбира се, че ние не живеем тук, разбира се, че има по-важни неща

Аааа, недей така, Митак!
Аз тук си живея, ям и акам...
По-важно за мен в живота и битието ми няма...
Без блог.бг цялото ми съществувание се обезсмисля...

Затова, Кофичко, призовавам те не само "Атамана" (и кака ти Во - и кака ти Во) да помпаш, а и мен.
Така изпитвам оргазъм, защото иначе не мога.


хааааа ха ха ха
СмЕх!
цитирай
93. predatorkapredatorka - :)))))..и аз..и аз ,Стар..
28.05.2018 15:29

Затова, Кофичко, призовавам те не само "Атамана" (и кака ти Во - и кака ти Во) да помпаш, а и мен.
Така изпитвам оргазъм, защото иначе не мога.


хааааа ха ха ха
СмЕх!
цитирай
94. blackpredator - Урси,
28.05.2018 15:48
Ямахата беше отговорът на лопатката
казах ти, че ще навра двигателя на лодката в Сезама ти
аз отде да знам, че размерът му определя твоята страст към срещи с мъжове,
за която вече писах
казах ти достатъчно ясно, че няма да бъда там
това, че КИ е малък да ти попречи сам да се изтролиш, не мой, а твой проблем

"С куп дипломи, сертификати, трудова книжка, договори за работа"
ей тая тъпня мое да роди само глава с КИ колкото температурата у Панагюрище

к'ви срещи, к'ви пет лева?!
зоологията ми е хоби в миналото..

тъп си бе Гоче!
ако ще цяла армия хомункулуси да спретнеш, се си Гошо Тъпото
ама много тъпо!
over свински мехур...
цитирай
95. анонимен - Така....
28.05.2018 15:54
да взема отношение, докато все още имам време.
Бих искала да попитам дали сте забелязали аз, Жоро или Гети да заплашваме някого със смърт?
А за себе си мога да ви докажа, че към мен такива заплахи са отправяни поне от два профила на т.нар. "русофили". Кой е тогава потенциалният убиец?
цитирай
96. starforlife - ~ 97. blackpredator
28.05.2018 15:57
Виж сега, чикиджийо недоклатен...
Колкото и да се пънеш - вече си путьото на блога и това ще ти го кажат куп хора, нямащи нищо общо с мен.
Ти си просто еднин гологъзник, който от толкова липса на мъжество - накрая ще развие и женски вторични полови белези и ще имаш вагина, а не пенис.
Тогава и помпата хептен ще ти омекне, защото ще я влече да се завира в още една твоя дупка, а не само в срамежливия ти, провиснал и пършлив гъз.
...
"Температурата у Панагюрище" зачена и роди МЪЖЕ като Бори Мечката.
А температурата в гащите ти е толкова ниска, че и без това малкия ти пенис се свива до размери да не може да достигне тесния ти сфинктеров отвор.

Тъп съм, ОК, но все пак съм по-умен от теб.
А за Мъж да не говорим, блогов недоклатеняко мизерен.
цитирай
97. starforlife - ~ 98. angpiskova
28.05.2018 16:00
angpiskova написа:
Така....
да взема отношение, докато все още имам време.
Бих искала да попитам дали сте забелязали аз, Жоро или Гети да заплашваме някого със смърт?
А за себе си мога да ви докажа, че към мен такива заплахи са отправяни поне от два профила на т.нар. "русофили". Кой е тогава потенциялният убиец?

Виж сега, Анджи...
Техните заплахи са въздух работа.
Елементарно джендъреене.
Нали Кушел беше голЕмата работа с пушката? Защо когато няколко пъти го предизвиквах в коментари да заплаши и призове мен да ме гръмне с нея, че да му я навра в комунистическия г~з - просто триеше коментарите ми и се таеше като пу~ка в руски гащи?
(Някой знае ли колко фейкови профили има Кушел? На мен са известни 3.)

Освен това, Анджи: Човек не се удря, а камо ли прави опит за убийство току така.
Има една психологическа бариера, която не си ли я преминал - просто не става.
Митака ще ви го потвърди.

Е... Аз отдавна съм я преодолял по куп причини.
И не ми представлява проблем нито да ме стрелят (бият) - нито да стрелям (бия).
Което пък видиш ли било несъвместимо с това да си Програмист.
СмЕх!

Така, че - не се притеснявай и впечатлявай дори.
Просто следващия път когато някой те заплаши така - ми звънни да ми кажеш на момента.
цитирай
98. starforlife - ПС за джендъра мекопишковец блеки - Кофичко:
28.05.2018 16:12
Дори след неявяването ти, недоклатеняко страхлив, ти продължи да говориш, че видиш ли ще станело явяването ти, ако съм ти напишел акрото за Юлия.
Е... Аз ти го написах, при все, че знаех, че при теб няма никаква мъжка Чест и Достойнство и си просто един гърчещ се в посредствеността си и безличието си дърт сперматозоид.
Просто, за да станеш за още по-голям смях на всички ти го написах, малечко.
цитирай
99. blackpredator - хохох, недоклатен
28.05.2018 16:26
абе (само)изклатен, написа ми го следващата седмица
следващата седмица и аз бях там
кажи сега за Боримечката
май баба Тонка по-КИ

Гошо, тъпо, тъпо, ама не се ли усещаш, че не само аз те подигравам...
цитирай
100. get - @ 102. анонимен @103. blackpredator - Няма нищо по-изумително и по-зловещо от това да чуете от устата на комунист –русофил, думата мир!
28.05.2018 16:35
По цитати от „Черния дневник” на гениалният наш художник Ил. Бешков?

Не е необходимо сравнението между българина и русина, АКО НЕ БЕШЕ създадена НЕОБХОДИМОСТТА ДА „СТАНЕМ ЕДНО“.
Не бива да се отрича разликата поначало. Русинът обитава огромно земно пространство, което той не успява да насели и да овладее – то доминира над него.
Оттук идва първото чувство на подчиненост. Един огромен труп, който търси за своята неограниченост (пространственост) една глава, която да координира действията и движенията му, за да ги доведе до какъвто и да е порядък, подобен на човешкия. И ако тази глава е в Кремъл, той я приема за своя, каквато и да е тя. Какво би правил този огромен труп без глава? Съвсем основателен страх, тъй като не са достатъчни костният и мускулният мозък, за да гарантират безопасното съществуване на това живо туловище.
РУСИНЪТ НЯМА ГЛАВА И ВИНАГИ НАМИРА ТАКАВА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЧУЖДА, НА КОЯТО ТОЙ Е ПОДЧИНЕН и покорен, а не свободен, разумен и целесъобразен с нея.
И естествено, най-много се хвали с нея, не познава и не признава друга, боготвори я и задължава всички хора към това.
РУСИНЪТ Е дълбоко и АБСОЛЮТНО НЕВЯРВАЩ – в нищо невярващ, ЗАЩОТО Е дълбоко ОПОРОЧЕН. Неосъзнал и непознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка и без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите.
Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и не вярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство.
РУСИНЪТ ИМА единствената ПОТРЕБНОСТ – ДА СЕ ПОХВАЛИ с нещо – каквото и да е – ЦАРИЗЪМ, БОЛШЕВИЗЪМ, ДЕИЗЪМ, АТЕИЗЪМ, АНАРХИЗЪМ ИЛИ НИХИЛИЗЪМ, СТИГА ТЕ ДА СА „НАЙ-“ и да заплашват света, което отговаря тъкмо на страха му от света. Бои ли се русинът от света? Не, но той съзнава, че е ненавистен, непоносим или в най-добрия случай съжаляван в цивилизования свят, в който свят той няма дял и никакво участие в изграждането му през вековете.
Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията.
„Православна“ Русия води единадесет „освободителни“ войни, за да завоюва Полша, България и Турция, и като не успя – това правоверно православие бе заменено за 24 часа с болшевизъм, с атеистично православие, което започна нови „освободителни“ войни срещу България, Полша, Турция… и целия свят. Христос бе заменен със Сталин (досега успешно!). Иконките под ризите на мужика са заменени със Сталин, БЕЗ ДА СЕ Е ИЗВЪРШИЛА НЯКАКВА ПРОМЯНА В МОЗЪКА МУ. Църквите са пълни с „богомолци“ и всички те любят всеотдайно своя вожд и баща на човечеството, който е първият, откритият и най-ожесточеният хулител на Бога и Христа. Това би могло да се дължи на едно разюздано свободомислие, ако русинът можеше да мисли, но той е негоден за мислене – този процес за него е приключен или не е започнал.
Един познат русин, избягал от революцията, поет, пушкинист, интелигентен и неокачествим мерзавец, идва редовно у дома, когато не успявам да се прикрия. Той се хвърля върху мен с християнско целувание, но не целува, а ме заставя да го целувам аз и то три пъти по трите от безбройните негови страни. Каква е тази отвратителна нужда. След напиването му, на тръгване той пристъпва към мен и ме хапе. Каква вулгарна нужда е пък тази? Напоследък изостави разговорите за Бога, стана болшевик, лектор по сталинизъм. И продължава да идва и да ме хапе…
Кой е опорочил това нещастно същество? – то не е било никъде, освен в Русия. Та където и да е, то носи своята родна атмосфера – една ужасяваща глутница от бесове, които крещят думи от Пушкин, Блок, Достоевски, Маяковски, цитати от Ленин."
- гр.София - 1950 год.

- След Илия Бешков и аз се питам?
Кой е опорочил това нещастно КОМУНИСТИЧЕСКО БЛОГОВО същество – освен Русия? Та където и да е то, носи своята чуждо-родна атмосфера – една ужасяваща атмосфера, на глутница от бесове, нечленоразделно в хор, крещящи думи от Пушкин, Блок, Достоевски, Маяковски, цитати от Ленин.
цитирай
101. starforlife - Един Кушел май го досърбя...
28.05.2018 16:36
анонимен написа:
ТЪПАЦИ ПЪРВО РУСИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА В СВЕТА САМОДОСТАТЪЧНА СТРАНА И Е И ПРЕЗ К_РА ЗА ВАШИЯ ДОЛАР :)
И ТОЗИ ПЪТ НЕ САМО, ЧЕ НА САЩ_ЦИОНзапада ИДЕ КРАЯ, но ТАЗИ ДЕВЕТА ПО РЕД ЮДЕЙСКА АТАКА СРЕЩУ РУСИЯ НЕ САМО Я ЗАГУБИХА, НО МНОГО СКОРО ЛУЦИФЕРСКИТЕ ФАМИЛИИ (ЛЕВИ_Ротшилд-Рокфелер) ЩЕ БЪДАТ ОКОНЧАТЕЛНО ЗАЛИЧЕНИ КАКТО И ВСЕКИ ЕДИН РУСОФОБ ПО СВЕТА....

А ТУК, ТУК НЕ САМО ЩЕ ВИ ЕБЕМЕ МАЙКАТА И НА КОПЕЛЕНЦАТА ВИ ЗА ТОВА, КОЕТО СТОРИХТЕ В ПОСЛЕДНИТЕ 30г. ПОД USA КОНТРОЛ, НО ЩЕ СЕ ПОГРИЖИМ В СЛЕДВАЩИТЕ 100г. ТАКИВА БОКЛУЦИ КАТО ВАС ПОМИСЛЯТ ЛИ СИ ДА ПРЕДАДАТ РОДИНАТА МИ ДА СЕ НАСИРАТ ОТ СПОМЕНА ЗА ВАШАТА УТРЕШНА КЪРВАЕА УЧАСТ.


НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ Е ВСЕКИ ЖИВ ПРО_ЗАПАДЕН РУСОФОБ....

ЕТО ЗАЩО Е КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНО ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ политически АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ПРО-ЗАПАДНО-ИСЛЯМИСТКИ РУСОФОБИ в БЪЛГАРИЯ !

Думите по горе за някой от вас заразени с ЕВРейО-ТОЛЕРАНТНОСТ са силни, брутални и плашещи , но вие трябва да спрете да ми хленчите и плямпате за толерантни щуротии и за минута да помислите , че на РОДИНАТА ни и остава не повече от 5-10 години живот !

Това е АБСОЛЮТНО НЕОБОРИМ ФАКТ извлечен от данните за моментното състояние на България , докарана за 28 години до КЛИНИЧНА СМЪРТ от същите ПРО-ЗАПАДНОхитлер ислямски-РУСОФОБСКИ ИЗРОДИ , които за този период превърнаха една ИКОНОМИЧЕСКИ и ВОЕННО НЕЗАВИСИМА СТРАНА в ЮдоИслямски коптор и придатък на чифут-маймуните от САЩ-ЕС-Турция и NATO.

СЪЩИТЕ РУСОФОБСКИ КОПЕЛЕТА за 28г. под контрола на САЩ успяха ФИНАНСОВО да ЛИКВИДИРАТ и ПРОГОНЯТ над 5 000 000 - ПЕТ МИЛИОНА БЕЛИ ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ...
(През 1990г. Българския народ бе 9 053 000 от, които над 8 100 000 бяхме белите етно-Българи...
Днес РЕАЛНАТА КАРТИНА показва, че общо Българския народ е 5 800 000 хил. души от, които циганите приближават 2 милона , турскоГОВОРЯЩИТЕ са над 1 милион , останалите етноси са около 400 000хил. или сумарно изваждайки изброените етнически групи , белите православни етнически граждани сме под 3 милиона души.
Извода приятели е , че за този период "1990г.- 2018г." бяха финансово прогонени и заличени над 5 милиона етнически Българи !
ТОВА КОЛИЧЕСТВО ЛИКВИДИРАНИ ПРЕВИШАВА МНОГОКРАТНО "падналите" Българи през всичките ни национално-освободителни борби взети заедно ! )

СЪЩИТЕ ИЗРОДИ УСПЯХА ДА ОТКЪСНАТ ОТ МАЙЧИЦА БЪЛГАРИЯ ОГРОМНИ ТЕРИТОРИИ (Родопите - Лудогорието - Странджа ) ЧРЕЗ ПЪЛНАТА ИМ ИСЛЯМИЗАЦИЯ и ЦИГАНИЗАЦИ под Щатско-Европейски надзор.

СЪЩИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО НИ ОТДАЛЕЧАВАХА ОТ ЕДИНСТВЕНАТА КРЪВНО-СВЪРЗАНА с БЪЛГАРИЯ СТРАНА - РУСИЯ с ЦЕЛ ТЯ ДА ЗАБРАВИ ЗА НАС , "позволявайки" НА САЩ-ТУРЦИЯ-ИЗРАЕЛ в "ДРУГИ" ДЕН ДА РАЗЧЛЕНЯТ Майка БЪЛГАРИЯ НА ТРИ ЧАСТИ , ПРЕДВИДЕНО ОТ САЩ , КОЕТО ДЕЙСТВИЕ на свой ред Е ЧАСТ ОТ ЮДЕЙСКО-ЛУЦИФЕРСКАТА ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ-БЪЛГАРИЯ и ПРАВОСЛАВНАТА ни ВЯРА....
(Последния дирижиран скандал с Руския Патриaрх имаше за главна цел гореописаната "задача" , успоредно с отвличането на вниманието ви от ТОТАЛНАТА държавна РАЗРУХА прокарвана от ГЕРБ-ПФ, доказва необоримо горните ми думи, тоест доказателството е в думите на ШИБАНИЯ ЧЕРЕН МАНГАЛ варел симеонов-Балевски, който в ефира на "канал-1" публично обиждаше Руския патриарх и общото ни православие)

СЪЩИТЕ РУСОФОБСКИ КОПЕЛЕТА пищят срещу СССР искайки от страната срещу , която воюваше ХИТЛЕРИСТКА "българия" да и върнела Македония :) ....., но ЗАБРАВИХА, ЧЕ ЛИЧНО Йосиф Весирьонович Джугашвили - КОБА (Сталин) СПРЯ ЖЕЛАНИЯТА на техните идоли от САЩ-Англия (Рузвелд-Чърчъл) поискали от Сталин на конференцията в СССР - Ялта ДА РАЗЧЛЕНЯТ БЪЛГАРИЯ на ТРИ ЧАСТИ подКОНТРОЛНИ на ТУРЦИЯ-ГЪРЦИЯ и РУМЪНИЯ а Българския народ да бъде притупен и заличен в новите си родини !
НА ТОВА ИМ ИСКАНЕ ВЕЛИКИЯ БОРЕЦ СРЕЩУ ЮдоЦИОНистХИТЛЕРИЗМА отговори...
________БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ ПИПА_________

СЪЩИТЕ ГНУСНИ ШИБАНИ ПРЕДАТЕЛИ НЕ ЕДИН ПЪТ ПУБЛИЧНО СА ЗАЯВЯВАЛИ , ЧЕ РУСИЯ НЕ НИ БИЛА ОСВОБОДИЛА А ПОРОБИЛА
(Думи на Варели Симеонов -ПФ, Александър Йорданов и Цветан Цветаноф - ГЕРБ)

ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА 500г. ЮДО-ИСЛЯМСКИ ГЕНОЦИД НИЕ СМЕ ЖИВЕЛИ "ЩАСТЛИВО и МИРНО"
(Думи на Цветан Цветанов , Надежда Михайлова нейски и антон тодороф - ГЕРБ)

ЧЕ ТУРЦИЯ-САЩ-ЕС са НАШИ БРАТЯ А РУСИЯ НАШ "КРЪВЕН ВРАГ"
(Думи на валери симеоноф-ПФ и екатерина захариева-бойко борисоф - ГЕРБ)

ЧЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ДОПУСНЕМ ВСИЧКИ ИСЛЯМСКИ ГЛАВОРЕЗИ В НАШАТА РОДИНА , ПРОГОНЕНИ ОТ "ЗЛИТЕ" РУСНАЦИ.
(Думи на кристалинка георгиева и румяна бъчварова - ГЕРБ)

ЧЕ Е НОРМАЛНО ТУРСКО ГОВОРЯЩИТЕ , ПОМАЦИТЕ и ЦИГАНИТЕ ДА ИСКАТ НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ - "АВТОНОМИЯ" В МАЙКА БЪЛГАРИЯ
(Думи на цвета караянчева - бойко борисоф-ГЕРБ)

ЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ И НАШИТЕ ДЕЦА СМЕ РАСИСТИ И Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ПРОМЕНИМ МИСЛЕНЕТО СИ , ИЗУЧАВАЙКИ КОРАНА и ЦИГАНСКИТЕ ОБИЧАЙ В УЧИЛИЩАТА
(Думи на Цецка цачева, румяна бъчварова и екатерина захариева - ГЕРБ)

ЧЕ АКО ДНЕС НЕ СЕ ОБЕДИНИМ с ТУРЦИЯ , ДАРЯВАЙКИ и Кърджали , УТРЕ ЩЕ ИЗГУБИМЕ ПЛОВДИВ и РОДОПИТЕ !!!!
(ДУМИ на КОПЕЛЕТО-ИСЛЯМИСТ боко борисоф-ГЕРБ)

И , ЧЕ НАЙ-ВЕЛИКИТЕ _Ж_И_В_И_ БЪЛГАРИ , ВАСИЛ ЛЕВСКИ - ХРИСТО БОТЕВ - ГЕОРГИ РАКОВСКИ и ДРУГИ са БИЛИ "дребни" КРАДЦИ и ПРЕСТЪПНИЦИ , АТАКУВАЩИ "ЗАКОННАТА" ОСМАНСКА ВЛАСТ.
(Думи на бойко борисов-цветан цветаноф и лиляна павлова - ГЕРБ)

И след тези ВБЕСЯВАЩИ НЕОБОРИМИ ФАКТИ вие МИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ още ли се чудите ЗАЩО ТЕЗИ ЛАЙНАРИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ФИЗИЧЕСКИ ЛИКВИДИРАНИ ???
СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ , че тези изроди ЦЕЛЯТ ЕДИНСТВЕНО да _З_А_Л_И_Ч_А_Т___В_С_И_Ч_К_И___Б_Е_Л_И___ _Е_Т_Н_И_Ч_Е_С_К_И___Б_Ъ_Л_Г_А_Р_И_ ЗАМЕНЯЙКИ НИ С ЧЕРНИ ИСЛЯМСКИ ИЗРОДИ ???

ЕЙ ПРИЯТЕЛИ тези КОПЕЛЕТА ни ПОГРЕБВАТ ЖИВИ и ако продължавате да МЪЛЧИТЕ КАТО ОВЦЕ , УТРЕ ЩЕ ПОГРЕБВАТЕ ВАШИТЕ МИЛИ ДЕЧИЦА , БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДНЕШНИЯ ВИ ОВЧИ СТРАХ , МЪЛЧАНИЕ и ТОЛЕРАНТНОСТ.

Един ВЕЛИК БЪЛГАРИН преди да си "отиде" от този свят ГЛЕДАЙКИ СМЪРТТА на РОДИНАТА бе КАЗАЛ най-великата фраза за последните 700г...
"В една зверилница ТОЛЕРАНТНОСТ значи СМЪРТ"
Николай Хайтов

БЪЛГАРИ ВРЕМЕ Е да станете БРУТАЛНИ с всеки проЗАПАДЕНИСЛЯМО-РУСОФОБ , НАКАЗВАЙТЕ СЪЩИТЕ БОКЛУЦИ ФИЗИЧЕСКИ и ПУБЛИЧНО и НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ , ЧЕ СЪЩИТЕ ИЗРОДИ ИСКАТ ДА ВИДЯТ МЪРТВИ ВАШИТЕ ДЕЦА и НАШАТА ЕДНИЧКА МАЙЧИЦА БЪЛГАРИЯ.

Крайно време е да осъзнаете , че днешната ви ТОЛЕРАНТНОСТ към ПРЕДАТЕЛИТЕ води до УТРЕШНАТА СМЪРТ за ПРЕДАДЕНИТЕ , СМЪРТ за НАС САМИТЕ и НАШИТЕ ДЕЦА и да проумеете , че ТЕ-политиците РАЗЧИТАТ на ВАШИЯ СТРАХ да ги БРАНИ от ВАШИЯ РАЗУМЕН ГНЯВ.

Време е Българи...
Време е да си върнем Родината и бъдещето !
ВРЕМЕ Е !

С нас е Брат и Бог . . .

"Губиш битката в мига в , който сам се оттеглиш от нея"
Сун Дзъ

На мен лично пък ми е през ку~а дали Русия си е самодостатъчна или не.
Да не говорим, че това е толкова плоско.
Самодостатъчен си е само Кофичко отгоре.
Стига му помпата.
цитирай
102. starforlife - ~ 102. blackpredator
28.05.2018 16:40
Смешко-смишкооо...
Колкото и пяната да избива от устата ти, фактът, че дори и тук аз съм фактор и ме харесват хората дори безумно циничен заради простотията ви, която всички я дишат от години - си остава факт.
(Ноторен - Ноторен) (ха ха ха)

А ти си се пени там и се напъвай да си нещо различно от едно безлично блогово лайно.
цитирай
103. vmir - 103. get - @ 102. анонимен @103. blackpredator
28.05.2018 17:14
103. get - @ 102. анонимен @103. blackpredator - Няма нищо по-изумително и по-зловещо от това да чуете от устата на комунист –русофил, думата мир!
16:35
По цитати от „Черния дневник” на гениалният наш художник Ил. Бешков?

Цитатите са забележителни, но не и за какиния имбецил, защото хем е отрастнал в гората, хем трудно различава посоките на света, хем единствено кутрето на нарочения за вожд го изпълва с благоговейно вцепеняване и правоверност.
цитирай
104. thescarletletter - Миличка Ю, за разлика от теб, аз и...
28.05.2018 19:11
Миличка Ю,
за разлика от теб, аз изказах мнението си по темата на Жоро. Ти винаги разводняваш и вкарваш в коментарите си хаотични елементи, не засягащи посоката.

Уважаеми съблогъри, нямам време за пространствени коментари. Това, което написах беше във връзка със световната история. Няма държава, в летописите на която власт, религия, партия, идея да не се е утвърждавала в един или друг момент с елиминиране на опозицията (от сънародници) в кръв. Да започна с нашия Борис първи, който избива болярите със семействата им. В демократична Америка войната между севера и юга. Масовите убийства във Вартоломеевата нощ... За Южно Американските режими изобщо не ми се говори, нито за тези в Африка. Числеността на избитите в Русия е огромна, съразмерно с многомилионното население, с което например жертвите на една Африканска държавица с малко население и територия няма как да се сравнява... Не вярвам нещо да не е писано в блог бг десетки пъти, за да се напрягам да правя интерпретации.
Жалкото е това, което се вижда от страни- нетърпимостта на определени блогъри към противоположното мнение в темите за и против Русия.
П.п: наистина нямам време да пиша коментари- есета за блога.
Имайте хубава вечер.
цитирай
105. krumbelosvet - Към starforlife
29.05.2018 07:59
Поклон на Оксфорд и Кембридж. Не тия научни светилища, но може би ТЕХНИ ВЪЗПИТАНИЦИ са измислили ОСАКАТЯВАНЕТО на народи и държави, и нас в т.ч.
Това е СИНДРОМЪТ НА ПЪРВОРОДНИЯ (в случая - първите достигнали етапа на индустриалната и на научно-техническата революции). Как ви изглежда, ако първородният син използва предимството си за да убива или осакатява родените след него? А това правят англосаксите до днес, ЯХНАТИ от един банкстерски етнос, който им печати парите. А поклонниците на англосаксите биха били щастливи Родината им (заедно с цяла Европа) да загине от любимата ръка.
цитирай
106. get - @ 107. vmir - Уважаеми СЪБЕСЕДНИКО - ЗА ДВЕТЕ НЕДОРАЗУМЕНИЯ: "thescarletletter" И "krumbelosvet" ... МИ ИДВА ДА КАЖА ... ?
29.05.2018 10:09
vmir написа:

- Няма нищо по-изумително и по-зловещо от това да чуете от устата на комунист –русофил, думата мир!
16:35
По цитати от „Черния дневник” на гениалният наш художник Ил. Бешков?

Цитатите са забележителни, но не и за какиния имбецил, защото хем е отрастнал в гората, хем трудно различава посоките на света, хем единствено кутрето на нарочения за вожд го изпълва с благоговейно вцепеняване и правоверност.


... КАКТО КАЗВА В ПОДОБНИ СЛУЧАИ НАРОДЪТ НИ БЪЛГАРСКИ !!!
"ХВАНИ ЕДИНИЯ - ТА С НЕГО УДРЯЙ ДРУГИЯ."
- Защото СА ПОСТ ПРОДУКТ - не само на нашето МИНАЛО - НА КОЛОНИАЛНА на СЪВЕТСКАТА ИМПЕРИЯ ДЪРЖАВА - Но?
- Но още са и остатачен продукт - на руско-болшевишката МЕНТАЛНОСТ и ДУШЕВНОСТ?

За да ме разберат(те) правилно ще ви цитирам - РАЗМИСЛИ ОТ ЕДИН МИСЛЕЩ И СТРАДАЩ РУСНАК ... ПЛЮС ПРОДЪЛЖЕНИЕ РАЗМИСЛИТЕ НА Ил. Бешков - ЗА "непознаваемата руска душа"

- Ето четете?

1.
Как СА СТОЯЛИ И стоят И ПОНАСТОЯЩЕМ НЕЩАТА в Руссия - е много показателна ТОЗИ коментар на ПОЧТЕН и МИСЛЕЩ РУСНАК ... Коментирайки СТАТИЯТА за "ДЕКАБРИСТИТЕ" в руско езичната Википедия?
Цитат:
"Когда русский народ покорно терпел участь рабов-крепостных, (так как и тогда они были и вата и быдло) "Декабристы", цвет русской нации того времени, шли за их освобождение на плаху!
"Восстание было организовано группой дворян-единомышленников, многие из них были офицерами гвардии. Целью было упразднение самодержавия и отмена крепостного права"
Википедия.

Теперь в России ОТ ТОГО ЦВЕТА НАЦИИ НИКОГО НЕ ОСТАЛОСЬ, ВСЕХ ВЫКОСИЛИ за 20 лет, ПОСЛЕ ОКТЯБРСКОЙ РЕВОЛЮЦИИ .
ОСТАЛИСЬ лишь ПОТОМКИ ТЕХ КТО БЫЛ РАБАМИ НЕ ТОЛЬКО ПО ЖИЗНИ НО И ВНУТРЕННЕ, ДУХОВНО.
К этому и шло руководство революционной России как Ленин, так и Сталин.
Они прекрасно знали что просвещенное офицерство не будет идти за кликой преступников большевиками, А НАРОДНОЕ БЫДЛО, которому стоит пообещать чужую корову или клочок земли - БУДЕТ ПОКОРНЫМ СТАДОМ.
СЕГОДНЯ В РОССИИ уже НЕ то НЕГРАМОТНОЕ стадо, а УЖЕ РАФИНИРОВАННОЕ выпестованное в нужном направлении мысли и риторики - ОБРАЗОВАННОЕ СТАДО."


- Завършвайки с първия цитат СЕ ПИТАМ - ще може ли малко от малко - нещо да достигне от написаното до съзнанието на вече цитираните двама пролетарски-интелигенти ... или не?
Питам Ви „thescarletletter „ и „krumbelosvet”?
- Тъгата на този ИНТЕЛИГЕНТЕН РУСНАК - можете ли я схвана - с вашият мозък на пролетарски-интелигенти и пост-колониален отпадък на псевдо-българската менталност ... вие двамата „thescarletletter „ и „krumbelosvet”?

2. – Продължавам с разсъжденията на Бешков – по въпоса за «руската душа» - и доколко тя е «непознаваема»!
«...
- ДУХЪТ, ПЛЪТТА И СЪЩИНАТА НА РУСИЯ Е ТОЛСТОЙ.
(бих допълнил и Достоевски – изследователя на „тинята” в дълбините на тази „прекрасна” руска душевност ?)!
Аристократ, мужик, граф. Християнин, КОЙТО МРАЗИ Бога и човека от сатанинска гордост!
Богаташ, който не е дал никому повече от 5 копейки, и то срещу целуване на ръка. Въздържател и вегетарианец, дълбоко и всестранно порочен, всмукал в себе си цялата земна жизненост, лишен абсолютно от небесен дар, този „човек“ стана писател с чудовищна упоритост от завист към Шекспир, Сервантес и… Омир (дори), от ЗАВИСТ КЪМ Новия завет и лично КЪМ ХРИСТОС – ТОЗИ ЧОВЕК ИЗГРАДИ СВОЕТО литературно ДЕЛО – >>ЕВАНГЕЛИЕТО НА БЕЗЛЮБИЕТО И ОМРАЗАТА<<, които ТОЙ ИЗВЛЕЧЕ ОТ РУСКАТА и СВОЯТА ДУША И ВМЕНИ ТЕЗИ СКРИЖАЛИ НА РУСИНА ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА.

Познавам лично всички комунистически водачи и деятели, мога да изброя имената им. Зная ги през целия им живот. Те са стотици и хиляди тук и в провинцията: съученици, колеги, познати, приятели и неприятели, дори и лоши, умни и глупави, но ТЕ ВСИЧКИ СИ ПРИЛИЧАХА В ЕДНО – НЕ РАБОТЕХА, НЕ ОБИЧАХА ДА РАБОТЯТ. Ненавиждаха всяко нещо, което трябваше да мине през ръцете им, та дори и чашата вино. За труда говореха намръщени и усилено търсеха някакъв по-дълбок смисъл в тази дума, която произнасяха като име на скъп покойник (със свръхестествен страх), който ще възкръсне и ще съди и живи, и мъртви. Плетяха стихове и оди от тази дума, плашеха себе си и задължаваха другите с нея. Бяха готови да убиват невярващите в „труда“, тези, които си гледаха работата и от обич и скромност се стесняваха да говорят за нея.
Мисля дори, че те ненавиждаха работниците и трудолюбивите като прахосници на тази свята дума и като свои изобличители. Те не дружаха с тях, а с истинските ленивци и симпатични безделници. И днес, управляващиТЕ(ни-КОМУНИСТИ), СА СЪЩИТЕ, със същата фанатична ревност към своя Бог „труда“, и понеже е светотатство да се трудиш от удоволствие, от радост и за пари, НАПРАВИХА ТРУДА НАСИЛСТВЕН и безплатен, А ТЕ СТАНАХА НЕГОВИ ЖРЕЦИ.”

-Прикючвайки цитата – се питам?!
- Ще има ли нещо зад пре-фронталния лоб на тези „българските” русофили-пролетарски-интелигенти - на двете същества „ thescarletletter „ и „krumbelosvet” – което да ги подпомогне … в …?
- Първо да започнат ДА МИСЛЯТ КАТО БЪЛГАРИ? – И ВТОРО … !
- Да им даде възможност ДА НАДНИКНАТ В ИСТИНСКАТА – НЕ-ЕВРОПЕЙСКА СЪЩНОСТ … на „непознаваемата” и … отново в скобки „руска душевност”?!!
цитирай
107. vmir - 104. starforlife - Един Кушел май го досърбя...
29.05.2018 10:27
Добре ме подсещаш за Кухела с микроскопичния мозък, който не е никак трудно да бъде налъган, че е голям майтап да се изживяваш като душманин на САЩ и да повтаряш, години наред, че ще колиш американци.

Започна го преди почти 10 години, точно когато аха-аха да отпаднат визите за САЩ, явно му натиснаха копчето заради дегенератски "стратегии" за паритет с разлайване на малоумници като Кушела, (като не им достигат цивилизационни приноси, да "допринесат" с антицивилизационни, дебили наспорил Бог) и планираното отпадане на визовия режим ни подмина.

Познавам български младежи в САЩ, които са останали там и не са се връщали в България от 8-9 години от страх дали ще им издадат отново виза заради ненормалници като Кухела и идиотщините, които не спират да бълват. Цената на визите се плаща от българските младежи, не от платените идиоти в нета. Дано Кухела владее поне аритметиката за да може да си направи сметка в колко милиона долара разходи за визи е вкарал българските младежи и колко от тях не са могли да видят своите близки за последно заради идиотските му "майтапи".

След отпадане на визите един ден ще заведа група българи от САЩ да видят на живо безличния идиот Кухел, който без да ги пита е представлявал българите пред щатските власти по известния ни начин.
цитирай
108. vmir - 110. get - Уважаеми Гет,
29.05.2018 11:23
Благодаря за Бешковите проникновения, впечатлен съм от неговата завършеност и хуманност в разбиранията за хората и ролята им в социалните процеси. Поне ми е успокоително да видя още един велик български интелектуалец разсъждаващ като гражданин на света.

Колкото до „непознаваемата” „руска душевност”, колко да е непознаваем някой, който не признава заслугите на останалите, а парадира пропорционално на замогването си? Далеч не съм единствения, който ще стои далеч от такива, защото ще ги определи като примитиви и парвенюта, които могат да го сюрпризират с най-невероятни прищевки.

За „thescarletletter „ и „krumbelosvet” - каква специална душевност са заимствали, след като не са разбрали и не са в състояние да разберат, че е идиотско да оправдаваш настоящи престъпления с това, че в предишни времена подобни престъпления са били вършени. Да не говорим за фундаменталното им невежество за ключовата роля на престъпния прецедент при издаване на настояща присъда или оценка (главно в англосаксонската правова система, частично въведена и у нас). Каква "непознаваемост", каква "специална душевност" има тук за разбиране, след като от невежество и повтаряне на безумни лъжи тези не са в състояние да схванат, че да оправдаваш престъпление с престъпен прецедент не е само безобидна политическа тарикатщина, а манифестация на шантаж и безотговорност.

И тези невежи хора, които не могат да схванат, че там, където настоящи престъпления се оправдават с минали, канибализмът ще продължава да съществува дълго след като е изчезнал там, където канибализмът е санкциониран подобаващо и на никого не му минава и през ум да го практикува, за да не остане назад от другите, претендират да ме поучават, че канибалите на изток били най-човеколюбивите канибали и съм им длъжен, че не са ме изяли, защото преди еди-колко си века и на запад имало канибали.
цитирай
109. krumbelosvet - Олеле, гет, гет
30.05.2018 12:57
Он, гет, бил знаял хиляди комунисти, и ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ не обичали да работят. Това е диагноза. Аз познавам Партията и отвън, до 40-годишна възраст, и отвътре, до днес. ВСИЧКИ положителни качества, и ТРУДОЛЮБИЕТО в т.ч., ВЪТРЕ в Партията бяха повече, отколкото ОТВЪН, по много проста причина. Желаещите да бъдат приети бяха много и имаше възможност за подбор. Друг е въпросът, че веднъж приет в партията един нечестен и користен човек (имаше и такива) можеше да е много по-вреден, отколкото би бил отвън... Но такива хора извън партията се срещаха по-често, и се изявиха след 10-ти, и затова УМРЯ СИНЯТА ПАРТИЯ, а червената е жива до днес. И днешното ДЯСНО управление, безспорно дясно защото членува в ЕНП, се оглавява от БИВШ комунист, развратен от западните ментори за целта.
цитирай
110. vmir - 113. krumbelosvet,
30.05.2018 20:17
Да говориш за честност в тоталитарна общност, напускането на която дори при демокрацията определяш като "разврат" не говори за положителни човешки качества, камо ли за трудолюбие или придържане към истината. По-интересно е какво става с честните хора, които не са предполагали в какво се забъркват ставайки членове на такава организация. Но ако 30 години демокрация не са ти били достатъчни да схванеш, няма да ти се случи и отсега нататък, а ти ще продължаваш да облъчваш околните с глупавите басни на комунизма.
цитирай
111. krumbelosvet - Драги vmir,
31.05.2018 07:17
Трябва да сте доста по-млад от мене, и сте приели на доверие патологичните видения на сенатора-хомосексуалист Макарти, които видения са в основата на американската пропаганда и на нашите подскачащи митинги.
Но, НО, но СИНЯТА ПЯРТИЯ УМРЯ, да, У М Р Я, факт, и този ФАКТ доказва моята теза.
А тия 30 години, по УНИЩОЖИТЕЛНИЯ си резултат, магат да се сравнят само с началото на османското присъствие.
цитирай
112. vmir - Драги krumbelosvet,
31.05.2018 23:22
Нямам идея кой е въпросния Макарти и с какво е известен. Но майка ми беше комунистка, прилъгана и приета в партията на 16 год възраст, и познавам дълбоката трагедия на човека сглупил веднъж да влезе в тази отвратителна мафия, от която се излиза единствено като смъртен враг, което в настоящата многопартийна система демократично сте определили като "развратеност". Синята партия умря заради прекалено голямото й родство с БКП, което обезсили претенциите й за алтернатива и смъртта й не доказва нито, че някой е бил хомосексуалист, нито какво е говорил.
цитирай
113. krumbelosvet - Благодаря
01.06.2018 07:47
Признахте си, че не знаете кой е сенаторът Макарти. Сега е лесно с интернет. ДЛЪЖЕН сте да се осведомете, защото ТОЯ ЧОВЕК е основателят на американския антикомунизъм, копиран от нашите янко-влюбени. Тоя човек е разследвал Чарли Чаплин и Айнщайн за "антиамериканска дейност". Всъщност, той свършва мрасната работа на банкстерите, които са обезпокоени, че след ВСВ авторитетът на Сталин и СССР е завладял значителна част от интелигенцията в САЩ, и бащата на ядрената бомба в т.ч. например...
Възможно е майка ви да е имала лош късмет в някое гнездо на кариеристи. Имаше такива. Но вие и друго не знаете. ЖЕЛЯЗНО се спазваше правилото, не по-малко от 50% от членовете на Партията да са РАБОТНИЦИ, истински редови работници. Аз лично пазнавам партийни кариеристи, някои от тях много опасни, но държавата и обществото се развиваха не от тях, а от честните хора, които бяха много, много повече. Не се ли смущавате вече, да ПРОДЪЛЖАВАТЕ да се оправдавате с комунистите?
цитирай
114. krumbelosvet - ПП: Куца, куца, куца логика, вмир
01.06.2018 08:00
СДС било умряло заради връзката с БКП. Ами що не умря БСП, с много-много по-силна връзка с БКП, и БЕЗ ДЪРЖАВНИЯ КОКАЛ като примамка?
цитирай
115. vmir - Куца ли?
03.06.2018 08:48
А каква е "логиката" че някой си Пулйо бил измислил антикомунизма, и (следователно) комунизма бил паднал по тази причина (и това трябва да се знае от всички)? Или, че 50% работници (истински, редови) в управлението са желязна гаранция за светлото бъдеще на човечеството? Простете, но или са ви налъгали жестоко за механизмите на общественото функциониране и ефективност, или сте човек с изключително ниско образование и обща култура, който разчита на други да мислят заради него. Терешкова е била работничка, но дори в СССР на никого не му е минавало през ум да очакват от работническите колективи да планират и ръководят космическите изследвания, а ако в САЩ бяха чакали работническите колективи да измислят информационните технологии, днес щяха още да пишат с пачи пера и мастилници. Не чувствате ли, че си губите времето да политиканствате безплодно, че бихте могли да си оползотворите времето в полезна дейност, която не зависи от политиката както при дейностите на немалко от образованите и информирани хора това се случва?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2588337
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031