Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2018 23:07 - Как да се преборим с некачествени дрехи
Автор: joanasharankova Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1201 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Здравейте, отново. Хората, които са прочели вчерашния ми блог, са разбрали че се интересувам от мода, да тя е моят живот. Или по-скоро дрехите. 
Днес ми се случи нещо често срещано в моята практика и все пак шокиращо. Една приятелка си е закупила дамска риза от интернет. Всичко добре, до момента в който решава да я облече. Може да ви прозвучи смешно, но когато я облече приличаше на Хълк Холгън, само с 30см разлика във височината. Ризата беше без никаква кройка, просто зашита някак , абе с две думи трагедия. Вярвам, че на всеки от вас, който ще прочетете днешният ми блог му се е случвало поне веднъж в живота да си закупи нещо от интернет и то да бъде в пълен разрез с очакванията му.
Та моята приятелка искаше да я хвърли, наистина ризата е в трагично състояние, но аз предпочетох да я преправя. Накратко ви обяснявам проблемите с ризата:
-без кройка, яката висеше навсякъде, имаше коланче към нея, но на ризата нямаше гайки, съответно това коланче ще лети в пространството, плата е хасе от най-евтиното(за тези, които не знаят какво е хасе  това е плата  от който се изработват чаршафите), и за капак на цялата грозна гледка, видях че са я ушили на обратно. При което, изпаднах в шок. Ризата струва 30лв. Обобщавам за не знаещите - плата на едро излиза 2лв.,на шивачката и е платено 60стотинки за изработка, конците не ги броя тъй като имаше два шева, съответно конец не е изхабен.
Та при нормална равносметка вие плащате 30лв.за риза, която реално струва 3лв. Ризата не е маркова, не плащате лого и марка за да ви е толкова скъпа.
Преработих ризата, скроих я на ново, и сега изглежда адекватно.
Започнах да пиша блогове, защото ми омръзна да се възползват от хората, и само поради това, че не разбирате от изработка на дрехи, да си давате парите за trash.
Та сега ще ви кажа няколко неща за дрехите и се надявам да ви влезнат в употреба: 
Първо не си купувайте дрехи от интернет, може и да нацелите някой артикул, но в повечето случаи сте прецакани. Второ и много важно, преди да си закупите дреха вижте плата и преценете дали си струва парите.Д Доста магазини продават трикотажни дрехи за по 80-90 лв, като реално плата ви е 6лв.Трето обърнете блузата и вижте как е ушита, защото в повечето случаи може и с два леви ръкава да си тръгнете. Друго важно е винаги гледайте етикетите, най-добрата материа е памук с някакъв % ликра. Не препоръчвам дрехи от полиестър, тъй като голяма част от вас не знаят, но той се прави от нефт. 
На последно място, но не по значение, винаги, винаги преглеждайте дрехите за петна, за дупки, за излезнал оверлог и т. н. Сега ако дадете 5лв. за някаква тениска, не е нужно толкова гледане, но ако давате пари, дори и 30лв. да са ,поне ги дайте за нещо хубаво . 
И не забравяйте, че в повечето магазини гледат само как да си пробутат стоките. На мен ми се е случвало (хахха) да си купя дънки от доста известна марка в България за 50лв.  и плата беше изгнил от седене, и ми се скъсаха на 2рата седмица. Работила съм и в магазин за дрехи  пак доста известен и знам как си пробутват стоките.
Оххх мога още цяла година да пиша, за тези неща, но блога стана много дълъг и не искам да ставам досадна. Надявам се поне малко да съм била полезна и да съм ви помогнала да се предпазите от измамници. В следващия блог ще ви обясня малко за разпродажбите на дрехите, откъде идват аджеба и всъщност коя марка къде се шие.. ХОХО




Гласувай:
2



Предишен постинг

1. crep - Здрасти!
15.08.2018 10:48
Малко хора ще те разберат. Едно е да влезеш в магазина и да видиш стоката с очите и ръцете си, друго да поръчваш нещо, което може да се окаже друго нещо при получаване. Много често забелязвам зле скроени дрехи, макар и перфектно довършени. Значи кроячите не достигат и случайни хора се правят на кроячи. Няма го едновремешното качество на дрехите като плат, цветове, десени и изработка. Но повечето не разбират това....
Хубав ден.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: joanasharankova
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6646
Постинги: 2
Коментари: 2
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031